Wagen achtergelaten en leeg teruggevonden in Diksmuide

Schietpartij op ringbaan


Op de ringbaan in Roeselare schoten twee politie-inspecteurs op een Opel Omega. De politiepatrouille stapte uit haar combi voor een controle van het verdachte voertuig met een Poolse nummerplaat. De bestuurder reed op beide politie-inspecteurs in. De twee sprongen aan de kant en bleven ongedeerd. Bij de schermutseling vielen zes schoten. Het Kortrijkse parket stelt dat de twee politie-inspecteurs handelden uit zelfverdediging.

Op de Roeselaarse ringbaan tussen de Hoogleedse- en Diksmuidsesteenweg kreeg een politiepatrouille in de nacht van dinsdag op woensdag even na 1 uur een verdacht voertuig in het oog. De Opel Omega met Poolse nummerplaat stond dwars op de ringbaan. De autolichten schenen in de velden op De Zilten. Mensensmokkelaars gebruiken die tactiek om illegalen op te pikken of de weg te wijzen.

De politiepatrouille wou het verdachte voertuig controleren en stapte uit haar combi. Zij ontdekte twee personen in de Opel Omega. De bestuurder reed tegen een hoge snelheid in de richting van de twee politie-inspecteurs die naar de Opel Omega stapten. Beide politie-inspecteurs sprongen op tijd aan de kant en bleven ongedeerd.

Hun geparkeerde combi blokkeerde in eerste instantie de vluchtende wagen. De Opel Omega botste tegen de combi, die licht beschadigd werd. De verdachte wagen kon uiteindelijk toch ontsnappen. Bij de schermutseling ontwaarden de politie-inspecteurs ,,bedreigende bewegingen'' in de Opel Omega.

Zij schoten zes keren. Volgens het Kortrijkse parket handelden de politie-inspecteurs uit zelfverdediging. De Opel Omega vluchtte uiteindelijk richting Staden. Na de heisa greep direct een 'reconstructie' van het drieste voorval plaats op de afgesloten ringbaan. Een politiepatrouille regelde de verkeersstroom aan het kruispunt van de Hoogleedsesteenweg en de ringbaan. De patrouille zag dezelfde Opel Omega rond 2.30 uur passeren.


Bloed
In de wagen werden toen vier personen opgemerkt. Zij reden van Hooglede richting Roeselare. De lokale politie achtervolgde de Opel Omega, maar raakte het spoor kwijt in de Roeselaarse binnenstad.

Gisterochtend werd de wagen teruggevonden in Diksmuide, meer bepaald in de Eikhofstraat, de verbindingsweg tussen Esen en Woumen. De auto was leeg.

Een getuige zag rond 5.45 uur vier personen uit het achtergelaten voertuig stappen. Zij zijn sindsdien spoorloos.

De Opel Omega is intussen in beslag genomen. Een ruit van de wagen is verbrijzeld.

Volgens het Kortrijkse parket werden bloedsporen in de auto gevonden.

Het parket en de politie onderzoeken of tijdens dezelfde nacht inbraken of diefstallen plaatshadden in de streek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees