De Lovie teelt nieuwe aardappelrassen

POPERINGE -
De Lovie heeft in samenwerking met de Roeselaarse Reo-veiling enkele nieuwe gastronomische teelten voorgesteld. Naast de succesvolle teelt van hoppescheuten worden nu ook enkele culinaire aardappelvariëteiten geteelt in De Lovie.

De tuin- en landbouwactiviteiten van De Lovie kaderen in een goed uitgebouwde visie rond de activering van mensen met mentale handicap. Het kweekproces heeft voldoende kleine deeltaken, waardoor het arbeidsintensief is. De bewoners beleven er plezier aan en worden gemotiveerd door het planten, het zien groeien, het oogsten, het verpakken en het afleveren van de producten.

,,We kweken hier uiteraard geen bintjes, maar enkele oude aardappelrassen die in culinaire middens gegeerd worden. Het gaat om de truffel-aardappel of Violette, de Roseval-aardappel of Corne de Gatte en de asperge-aardappel of Ratte. Deze rassen hebben elk hun eigen specifieke vorm, kleur en fijne smaak. Ze zijn bovendien rijk aan vitamines'', zegt Eddy Lobeau, diensthoofd van de groendienst en de hoeve.


Fine Fleur
Daarnaast worden nog twee specialiteiten gekweekt: de topinambour, met zijn winterharde grillige knollen, en de crosnes of Japanse Andoorn, met witte spiraalvormige en ook winterharde knolletjes.

,,Onze producten worden manueel geoogst en met de grootste zorg gereinigd en verpakt. Ze worden met het Fine Fleurlabel in de handel gebracht. Naast de vaste afzet op de Reo-veiling opteren we ook om een eigen verkoopscircuit op te starten met als doel een ruimer publiek met onze producten kennis te laten maken'', aldus nog Eddy Lobeau. (PLI)

  • Producten bestellen bij De Lovie kan op tel. 057-33.49.65 of e-mail: postmaster@delovie.be
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees