Ouders en kinderen verkennen nieuwe klassen in Sint-Niklaas

Eerste kleuters in College

SINT-NIKLAAS -
De nieuwe kleuterschool op College-terrein in Sint-Niklaas telt zestig ingeschreven kindjes. ,,Dat is een onverhoopt succes'', stelt het schoolbestuur. Tientallen kinderen en hun ouders vertolkten de hoofdrollen tijdens de officiële opening. Voor het eerst in de lange geschiedenis van het College, stappen kleuters naar binnen.

De opgepoetste en leuk ingerichte speelplaats en lokalen hadden veel bekijks. Het gebeurt niet ieder jaar dat je nieuwe klassen in gebruik neemt. ,,We vieren feest met onze kleuters. Het was een moeilijke beslissing om hen van Sint-Rochus aan Klein-Hulst naar de Collegestraat te laten verhuizen. Eens de beslissing was genomen, werd echter vlug tot de verbouwingsplannen overgegaan'', legt directeur Lucien Naudts uit.

Kleurrijke ballonnen brachten de bezoekers in een vrolijke stemming. De kinderen konden de nieuwe speeltuigen en banken uittesten in de drie kleuterklasjes nog voor de eerste schooldag plaatsvond.


Moeilijke noot
Dat de komst een moeilijke noot om kraken was, blijkt uit het relaas van Guido Roels, voorzitter van het schoolbestuur. Hoe komt het dat pas na vele decennia College-geschiedenis de eerste kleuters zijn gearriveerd? ,,Tot zeven jaar geleden was de basisschool niet gemengd'', verklaart Roels. ,,Kleuters hoorden in principe bij meisjesscholen. Dus had de Heilige Familie een kleuterschool, niet het College. In de jaren 1990 is het tot een fusie gekomen en sloot Sint-Rochus (Klein-Hulst) bij het College aan. De oude gebouwen van Sint-Rochus waren door een ongelukkige ingreep ondermijnd. De zolder werd ontruimd en dat leverde een dreigende situatie voor drie kleuterklassen op het gelijkvloers op. Eenmaal de beslissing van de verhuizing naar de Collegestraat gevallen, werd in een moordend tempo gewerkt om de kinderen hier een degelijk onderdak te verschaffen. Vandaag zijn de kleuters de vedetten.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees