Ook plannen in Opwijk om kinderopvang af te bouwen

Ocmw schaft thuishulp af


Zorgbehoevende Opwijkenaren die een beroep doen op de thuishulp van het ocmw, krijgen binnenkort andere hulpverleners over de vloer. Na de middagmaalbedeling schaft het ocmw van Opwijk vanaf volgend jaar ook de thuishulp af. Er zijn eveneens plannen om de kinderopvang af te bouwen maar daarover nam de ocmw-raad nog geen beslissing. Met het afschaffen van de thuishulp zijn geen ontslagen gemoeid.

De Opwijkse VLD, gesteund door coalitiepartner CD&V, wil om te besparen zoveel mogelijk diensten afschaffen die ook buiten het ocmw kunnen worden georganiseerd. De maaltijdenbedeling was daarvan het eerste voorbeeld, vanaf nieuwjaar volgt de thuishulp. De betrokken personeelsleden werden al ingelicht: niemand verliest zijn werk.

Het vastbenoemd personeel kan elders bij het ocmw terecht of met de collega's mee aan de slag bij de privé-instantie die de dienstverlening overneemt.

Vier kandidaat-overnemers komen in aanmerking: Familiehulp, Familiezorg Oost-Vlaanderen, Solidariteit van het Gezin en de Landelijke Thuiszorg. Het ocmw van Opwijk maakt donderdag een keuze. De administratie ondervroeg de kandidaat-overnemers over garanties voor de kwaliteit van de dienstverlening en behoud van het huidige personeelsbeleid.

Voor de ocmw-thuiszorg werken vandaag een tiental mensen. ,,Wij waken er over dat het personeel zijn anciënniteit, maaltijdcheques, kilometervergoeding en hospitalisatieverzekering behoudt'', zegt ocmw-raadslid Dolf De Ridder van Inzet.''

De ocmw-raad die over de zaak moet beslissen, vindt plaats op donderdag 5 september om 20 uur in het ontspanningslokaal van het bestaande rustoord en is voor het eerst door publiek bij te wonen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees