Virtueel onderwijs via computer

AVELGEM -
Als eerste stap voor de organisatie van avondonderwijs voor volwassenen, begin februari 2002, heeft het Sint-Jan Berchmanscollege alvast een cursus informatica op het programma staan. Internetters kunnen thuis via het computerscherm ook virtueel de lessen volgen.

De scholengemeenschap Sint-Paulus, die de katholieke onderwijsinstellingen in de regio Waregem-Anzegem-Avelgem verenigt, kreeg de goedkeuring volwassenenonderwijs in het Sint-Jan Berchmanscollege van Avelgem te organiseren. Directeur Philippe Vercoutere is daar heel blij mee.

Vercoutere: ,,Begin februari volgend jaar starten we ermee. Avondonderwijs voor volwassenen: het stond al lang op ons verlanglijstje. Nu we die erkenning op zak hebben, staat niets ons in de weg om de zaken degelijk aan te pakken. Als eerste stap daartoe beginnen we met een cursus informatica voor volwassenen. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd laten inschrijven. En wie niet naar de gebouwen aan de Kasteelstraat in Avelgem wenst te komen, kan de cursus ook via internet volgen. Zo geven we meteen ook de aanzet tot virtueel onderwijs.''


Mix
Wie in het Berchmanscollege lessen volgt, betaalt 4.000 frank. Via internet betaalt de geïnteresseerde 3.500 frank. Het pakket omvat Windows 98, Word 97/2000 en Excel 97/2000 voor beginners en gevorderden, Access 2000 voor beginners, Powerpoint 2000, Publisher 200 en internet.

Directeur Vercoutere: ,,Iedereen kan zich laten inschrijven. Leeftijd speelt echt geen rol. De cursus bedraagt zestig lestijden. Wie naar de Kasteelstraat komt, kan voor zijn werkgever een attest krijgen om zo aanspraak te maken op kredieturen. Met dit eerste initiatief creëren we vanuit het Centrum voor Volwassenenonderwijs CVO Sint-Paulus nieuwe kansen voor volwassenen in de regio.'' (DJW)

Sint-Jan Berchmans Avelgem: tel.: 056-64.42.12 - fax: 056-64.82.69 - e-mail: middenschool@sjb-avelgem.be

Corrigeer

MEER NIEUWS