Cultuurraad stelt programma van Kuurne Cultuur voor

Cultuurmaand wordt seizoen

KUURNE -
Kuurne Cultuur 2001-2002 komt in de plaats van de vroegere cultuurmaand, die startte midden oktober. De Kuurnse Cultuurraad vond de tijd rijp om de maand uit te rekken tot een vol seizoen. Van oktober tot eind maart staan meer dan twintig activiteiten op het programma.

,,Onze maand was uit z'n voegen aan het barsten'', licht voorzitter van de Cultuurraad Jan Desmet toe. ,,We dachten een nieuwe formule uit en op het laatste ogenblik besloten we die dit jaar al toe te passen.''

De formule bestaat uit een gevarieerd programma, dat officieel start op 18 oktober in Hoeve Vandewalle tijdens de opening van Lokale Kleuren. Dat is een tentoonstelling van Fotoclub Retina, De zijdeschilders, Kunstkring E. Carpentier en individuele kunstenaars.

In het aangeboden jaarprogramma komen muziek, toneel en lezingen evenredig aan de orde. Abonnementen zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis of tijdens de opening. Kostprijs 1.000 frank, dat is één derde van alle toegangsprijzen samen.

,,Een eerste krachtlijn van Kuurne Cultuur is de samenwerking'', gaat Jan Desmet voort. ,,Veel activiteiten zijn ontstaan uit aparte groeperingen die de handen ineen sloegen. Dat vergroot natuurlijk de draagkracht naar het publiek toe. Een tweede krachtlijn is de aanwezigheid van de jeugd in het programma. Er is jeugdtoneel, jeugd en muziek en ook de jeugdraad komt aan bod.

De organisatoren van activiteiten hebben er trouwens alle belang bij om bij ons aan te kloppen, want de accommodatie nemen we voor onze rekening en bovendien betalen we Sabam. De extra publiciteit door op ons programma te staan, is ook meegenomen. Elke inwoner van de gemeente krijgt een uitgewerkte folder met alle gegevens. (KBK)

Corrigeer

MEER NIEUWS