Ook Lidl toont interesse in Beernemse regio

ALDI LANGS HUBERT D'YDEWALLESTRAAT

BEERNEM -
Komt er binnenkort een Aldi-supermarkt in Beernem? Absoluut zeker is dit nog niet aangezien het gemeentebestuur nog geen aanvraag heeft gekregen, maar diverse signalen wijzen heel sterk in deze richting. Zo vergaderden de handelaars uit de Hubert d'Ydewallestraat eind september al over de mogelijke invloed van een Aldi-warenhuis in hun straat. Bij de hoofdzetel van Aldi in Roeselare worden de plannen bevestigd noch ontkend. Daar wil men enkel kwijt dat er ,,intersse is voor Beernem''.

,,Ik kan niet antwoorden op de vraag of we in Beernem een nieuwe vestiging plannen'', verkondigt projectontwikkelaar Gerard van de Aldi nv. ,,Wij houden al onze projecten geheim tot de nodige vergunningen binnenzijn. Het heeft ons inziens geen zin om verwachtingen te scheppen bij potentiële klanten. Ik kan enkel bevestigen dat Aldi wel degelijk interesse heeft voor Beernem'', aldus Gerard.


Optie
Voorzitter van Unizo Beernem, Freddy Landuyt, was aanwezig op de vergadering van de handelaars uit de Hubert d'Ydewallestraat. ,,Aldi zou blijkbaar een optie genomen hebben op het weiland naast Grafzerken Brandt. Daar grazen nu Fjordpaardjes op,'' bevestigt Landuyt. Het resultaat van de vergadering was trouwens vrij verrassend. ,,Hoewel wij als Unie van Zelfstandige Ondernemers traditioneel geen voorstander zijn van grootdistributie, blijken heel wat plaatselijke winkeliers de mogelijke komst van een Aldi-warenhuis positief in te schatten. Allen het GB-warenhuis vreest de komst van de prijzenkampioen'', aldus Landuyt.


Alternatieven
De handelaars uit de Hubert d'Ydewallestraat geloven dat de komst van Aldi ook nieuwe klanten naar hun winkels zal lokken. Landuyt stelt dit echter deels in vraag. ,,De kleinhandels in de straat zijn vaak klassezaken. Ik betwijfel of zij heil moeten verwachten van de komst van Aldi. Ik heb niets tegen Aldi, maar zal het publiek dat naar Aldi gaat wel geïnteresseerd zijn in die klassezaken? Volgens mij zijn er betere alternatieven. Waarom geen ideeën uitwerken om de site in te vullen met nieuwe detailhandelszaken? In Beernem zijn er al zes grootwarenhuizen aanwezig. Aldi zou een zevende zijn, en dan is er ook nog het gerucht dat Lidl, dat in hetzelfde marktsegment vist als Aldi, interesse zou tonen voor een winkel in Beernem. Dat is echt te veel.''

Corrigeer

MEER NIEUWS