WEGENWERKEN LOKKEN AUTOMOBILISTEN NAAR POLITIE

GROOT-BIJGAARDEN -
Op een ingenieuze manier hebben de politiediensten in de nacht van donderdag op vrijdag een Goliath-actie op het getouw gezet. In Groot-Bijgaarden werden automobilisten van vier kilometer op voorhand via borden gewaarschuwd dat er wegenwerken aan de gang waren. In feite waren er geen wegenwerken, maar werden de voertuigen gewoon in de armen van de federale politie geleid. De signalisatie werd mee opgezet door de Wegendienst Vlaams-Brabant.

Over heel Vlaanderen werden zo'n duizend wagens gecontroleerd. Er werden 350 federale agenten en verschillende drugshonden ingezet bij de actie, die onder meer gericht was tegen banditisme, drugsdelicten en diefstallen.

In onze regio werden aan de Pontbeeklaan in Zellik (Asse) en aan de E40 op de parking in Groot-Bijgaarden controleposten opgezet. Op diezelfde E40 werden ook controleposten opgezet in Affligem en Ternat. Een bestuurder die net een wagen in Oostende had gestolen, reed op het dispositief van de federale politie in. In zijn koffer stak een scooter. De man zette het op een lopen. Ondanks een zoekactie met helikopter kon de dief ontsnappen. De wagen was minder dan een uur voordien in Oostende gestolen. Ook een tweede dief, die met een een gestolen BMW reed, zette het op een lopen. De man kon ontkomen.

De federale politie nam verschillende niet verzekerde voertuigen in beslag. Er werden ook kleine hoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen. Drie rijbewijzen werden ingetrokken wegens het rijden onder invloed.

Elders in Vlaanderen werden ook nog controles gehouden op de E17, R2, N8, N16 en N49. In totaal werden twee mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal. (JHW)

Corrigeer

MEER NIEUWS