Bankautomaat van gepantserd staal laat boeven zonder buit achter

STERREBEEK -
Even voor 4.30 uur hebben drie tot vier gangsters gisterenmorgen het Daxia-filiaal aan de Mechelsesteenweg in Sterrebeek (Zaventem) opgeblazen. Er vielen geen gewonden, de boeven moesten zonder buit weg.

Op drieste wijze drongen gisterenmorgen drie tot vier gangsters het filiaal binnen. Ze plaatsten eerst een springtuig aan de ingang. Toen de deur na de eerste ontploffing niet begaf, openden ze met vuurwapens het vuur. Ze schoten volgens een getuige twee tot drie keer naar de voordeur. Dan liepen ze binnen en plaatsten een tweede springtuig.

De drie gangsters liepen daarop uit het gebouw en verstopten zich achter een hoek aan een winkel. Er volgde een tweede ontploffing. De verdeler van de bankbiljetten vloog uit de muur en belandde op de stoep. De bankautomaat is van gepantserd staal dat bestand is tegen een ontploffing. Daarop namen de overvallers zonder buit de vlucht aan boord van een zwarte Audi A6. De politie van Zaventem sloot de Mechelsesteenweg gisterenmorgen tot 8.30 uur af. Het verkeer moest in Sterrebeek-centrum omrijden via de kerk.

Gisteren al werd onder zware politiebewaking de gepantserde bankautomaat weggehaald. Politieagenten stonden met machinegeweren voor het filiaal. De hele dag was een firma in de weer om het gat in de muur voorlopig te dichten.

Het Dexia-filiaal is zwaar beschadigd. Door de ontploffingen staat een deel van de buitengevel bol. Binnenin is de ravage groot. Alle glazen deuren moesten eraan geloven. De schade loopt volgens een eerste raming in de miljoenen. (JHW)

Corrigeer

MEER NIEUWS