Tengere dader overvalt Goma in Bissegem

BISSEGEM -
Op klaarlichte dag eiste een tengere man in het warenhuis Goma, gelegen in de Bissegemsestraat in Bissegem, de inhoud van de kassa. De buit bedraagt ongeveer 250 euro. Een speuractie leverde niets op.

De man kwam zaterdagmiddag omstreeks 11 uur het warenhuis binnen. Hij had een kap op het hoofd, een sjaal voor de mond, en ging onmiddellijk naar kassierster Claudine Verthé uit Heule. Hij bedreigde haar met een wapen, al of niet nep, en eiste geld. Verthé was zo verbouwereerd dat ze er niet in slaagde de kassa te openen.

Christine Claeys: ,,Hij zei in het Frans, maar een echte Fransman was hij niet, dat hij haar zou doden als het niet vlug genoeg ging. Ik was wat verderop aan het werk in de charcuterieafdeling. Een klant die gezien had dat er iets niet klopte, kwam bij ons hulp halen. Ondertussen was de dader aan de haal gegaan met de briefjes van twintig en tien euro.''


Zoektocht in sportpark
De politie was vlug ter plaatse en zette een zoektocht in omdat er een vermoeden was dat de man het Bissegemse sportpark was ingelopen. Zaakvoerster Chantal Maes: ,,Paniek was er nooit en de man maakte zich ook vlug uit de voeten. Maar het is wel de eerste keer dat onze vestiging hier wordt overvallen. De rover sprak gebroken Frans. Met zijn sweater en een sjaal verborg hij zijn gezicht. Wij hebben ook een zaak in Marke.''

De politie zocht nog urenlang naar de dader in de buurt van het sportpark van Bissegem. Daar werd onder meer zijn sweater met kap teruggevonden. Ook de spoorwegbedding werd afgedweild, omdat er een vermoeden was dat de dader gevlucht was via de sporen. Maar ook deze zoektocht leverde niets op. Het is de tweede overval in twee dagen tijd in Kortrijk. Wekenlang was het stil geweest. De overval vrijdag op een juweliers- en horlogezaak op de Vlasmarkt in Kortrijk was eveneens succesvol. (VKK)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees