Plattelandshappening voor de buitengenieter in Astene

Wie is mooiste boerin van 't Vlaamse land?

ASTENE -
Foto FUN Countrystudio en Deinze Kayak Club kiezen op zaterdag 14 september op een hoeve in de Parijsestraat in Astene de schoonste boerin van Vlaanderen. De verkiezing maakt deel uit van een plattelandsevenement, dat zich richt tot iedereen die graag in de open lucht vertoeft en die het buitenleven weet te waarderen.

Buiten is een beurs met meer dan vijftig standhouders van buitenartikelen en tegelijk een sfeervol feest in de unieke omgeving van een landelijke hoeve midden in de Leiestreek. Met Buiten mikken de organisatoren op de paarden- en hondenliefhebbers, op de avontuurlijke buitensporters, op de vele genieters van gezonde buitenlucht, op diegenen die lekker eten en drinken op prijs stellen, op iedereen die het voelt kriebelen om in de tuin te werken en op de amateurs van het platteland.

Eén van de hoogtepunten is de verkiezing van de mooiste boerin van Vlaanderen in een circustent. Maar liefst zestien meisjes en vrouwen uit landbouwersgezinnen defileren vanaf 19.30 uur op de catwalk. Organisator Dirk Flerick is niet direct op zoek naar een echte miss maar wel naar wereldse vrouwen met een ruime vorm van spontaneïteit, gezond boerinnenverstand, mondigheid, lef en assertiviteit. De dames moeten geen perfecte maten hebben (het mag) maar moeten wel een zekere naturel uitstralen. De laureate kan het negatieve imago dat boerinnen en tuiniersters nu nog hebben, uitwissen.


Zestien kandidates
Van de zestien meisjes die zaterdag meedingen naar het kroontje en de hoofdprijs, komen er acht uit Oost-Vlaanderen. Het zijn Ann Steenhuyse (22) uit Zottegem, Caroline Dewaegenaere (23) uit Eke, Mieke Vandestraeten (25) uit Oudenaarde, Karolien Baten (22) uit Evergem, Sarah Michiels (19) uit Machelen, Annelies Blanckaert (22) uit Waarschoot, Natasja Gorter (34) uit Stekene en Martine Schalck (30) uit Kalken. De eerste ambassadrice wordt omstreeks 24 uur bekendgemaakt. De achtkoppige live-band Night Shift zorgt voor de sfeer.

Naast de beurs zijn er overdag nog demonstraties mennen, honden africhten en stuntrijden op Andalousische hengsten. Je kan ook een foto-filmcafé bezoeken waar westernklassiekers worden gedraaid of vol bewondering kijken naar Arabische volbloeden en oldtimer-tractoren. Vanzelfsprekend worden ook de kinderen niet vergeten. Zij kunnen terecht op een kinderboerderij.

  • Op zaterdag 14 en zondag 15 september tussen 10 en 18 uur. In de Parijsestraat 60 in Astene (omgeving De Ceder). Gratis parkeergelegenheid. Toegang: 5 euro voor het hele weekeinde, voor de verkiezing bedraagt de toegang 10 euro. Info: telefoon O9-225.93.55.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS