Achtervolging eindigt in maïsveld

ZELE -
Een achtervolging van een auto met vijf mensen aan boord eindigde gistervoormiddag aan een afgelegen maïsveld. De vijf inzittenden vluchtten het maïsveld in en zijn spoorloos.

Omstreeks halfnegen gisterochtend meldde de zaakvoerder van een bedrijf in het industrieterrein van Zele dat een vrachtwagen schroot van aluminium velgen te koop aangeboden was. De man vond dat verdacht en bracht de politie op de hoogte. Een andere bedrijfsleider had twee auto's heen en weer zien rijden door de Dommekensstraat en vond dat verdacht. Later zou blijken dat de vrachtwagen met aanhangwagen de nacht voordien gestolen werd op de parking van een industrieterrein in het West-Vlaamse Deerlijk.

De politie van de zone Berlare-Zele riep meteen versterking van de omliggende korpsen om op zoek te gaan naar een auto met Nederlandse nummerplaten en één met Franse nummerplaten. De met Nederlandse platen werd snel gevonden. Zodra de bestuurder de politie zag, gaf hij plankgas. Het kwam tot een helse achtervolging langs de gewestweg N47 (Lokeren-Dendermonde), de Lokerenbaan en Elststraat naar de Stapstraat. Daar stopte de rode Peugeot en de vijf inzittenden vluchtten een groot maïsveld in.


Helikopter
Ondertussen waren al politiepatrouilles uit Wetteren, Laarne, Wichelen en Hamme-Waasmunster opgetrommeld. Met zowat veertig agenten werd het maïsveld omsingeld. Een politiehelikopter met infrarood-warmtedetectie overvloog de omgeving. Een zwaarbewapende agent klom in de hoogtewerker van de Zeelse brandweer om een overzicht te krijgen over het maïsveld. Uiteindelijk doorzochten bewapende agenten het hele maïsveld, maar de vijf vluchters werden niet gevonden.

Een speurhond van de politie vond uiteindelijk enkele sporen die in het maïsveld vertrokken. Er werd nog gespeurd op de E17 in de buurt van de parking van Kalken en in de omgeving van de Driesstraat en de Gentsesteenweg in Zele. Maar al die inspanningen bleven zonder resultaat. In opdracht van de Procureur des Konings van Dendermonde kwam het labo van de federale politie kwam ter plaatse. De politie probeert om de verdachten alsnog te identificeren. (GD)

Corrigeer

MEER NIEUWS