Wandelen voor het Kinderkankerfonds

ROESELARE -
Met hulp van De Sterrebosstappers houdt Prosa (Politiezone RIHO Ontspanning, Sport en Amicaliteit) op zondag 15 september een wandelhappening ten voordele van het Kinderkankerfonds. De deelnemers krijgen vier bewegwijzerde wandelroutes van respectievelijk 6, 9, 16 en 20 kilometer voor de voeten geschoven. Aan de start is genoeg parkeergelegenheid gereserveerd.

De wandeltocht van vorig jaar lokte een 250-tal deelnemers. Samen goed voor 4.500 euro voor het goede doel. ,,De tweede editie is vermeld in de kalender van de officiële wandelgids. Die troef én mooi weer moeten het peloton wandelaars doen groeien. Vorige keer werd de wandeling uitgeregend. Bij goede weersomstandigheden hopen wij op een verdubbeling van het aantal deelnemers. Onderweg heeft geen randanimatie plaats. Maar de wandelaars kunnen hun recreatieve inspanning vlot combineren met een bezoek aan de kunstmarkt Montmartre op de Grote Markt'', argumenteert Prosa-voorzitter Jan Devaere. De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.


Publiek
,,Misschien opteren wij volgend jaar voor een goed doel op eigen bodem. Die mogelijke aanpassing voorspelt alvast een grotere verbondenheid van het publiek met onze benefietactie. Maar wij zijn er voorlopig nog niet uit. In elk geval houden wij vast aan een goed doel met een kindvriendelijke identiteit'', luidt het nog.

De wandeltocht van zondag is het tweede luik van de Prosa-benefietactie. De voetbalmatch in mei op Schiervelde bracht pakweg 750 toeschouwers op de been. ,,Op algemene aanvraag kwam er een wandeltraject van 9 kilometer bij. Onze wandeling bezocht vorige keer de drie RIHO-gemeenten. Die bewuste keuze bevorderde de integratiegedachte. Voor praktische redenen laten wij nu Izegem links liggen. Dat wordt evenwel géén vaste gewoonte'', merkt Jan Devaere op. (HWR)

  • Een 25-tal medewerkers houden de wandelingen in goede banen. De ploeg garandeert ook een opvang van de wandelaars die onderweg moeilijkheden ervaren. De wandelaars kunnen vrij starten tussen 7.30 uur en 15 uur. Deelneming kost 1,5 euro. Leden van de Vlaamse wandel- en joggingliga betalen 1,25 euro. In de Zuidstraat kan je tegen 7,5 euro de voeten onder tafel steken voor een barbecue. De cheque wordt op 19 oktober overhandigd tijdens het Prosa-korpsfeest.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS