Roeselaarse gezinnen krijgen openbare vervoerskaart in de brievenbus

Fietsersbond boos


Alle Roeselaarse gezinnen kregen onlangs een openbare vervoerskaart in hun brievenbus. Een dubbel artikel in de hippe, attractieve folder promoot de sCOOLpas. Met het pasje kan de jeugd volgende maand gratis met de autobus naar school. De redactionele bijdrage schoot in het verkeerde keelgat van de Fietsersbond Roeselare. ,,De oproep mikt op de verkeerde doelgroep'', luidt het in zijn open brief.

,,Ga je naar school in Roeselare, ben je tussen 12 en 18 jaar en woon je op het grondgebied Roeselare, dan kan jij in de maand oktober gratis met de bus naar school. Een veilige keuze in het drukke verkeer, rustig babbelen met vrienden, nooit meer nat door een regenbui en nooit meer tegen wind fietsen. De sCOOLpas kan je ook gebruiken in het weekeinde en 's avonds'', lees je in de trendy folder met een openbare vervoerskaart. Je betaalt 2,5 euro administratiekosten om met de sCOOLpas een maand gratis met de bus te rijden. Je haalt het pasje op vanaf 25 september tot en met 5 oktober in de Lijnwinkel aan het reizigersstation.


Doelgroep
Fietsersbond Roeselare staat achter ,,deze prachtige campagne om de mobiliteitsgewoonten van de jongeren te veranderen''. Alleen wordt de verkeerde doelgroep aangesproken, stelt de Fietserbond vast. ,,Voor de jongeren die met de wagen worden gevoerd tot in het stadscentrum, geen probleem. Die kunnen rustig verder komen. Er zullen trouwens minder fietsers zijn want die zitten op de bus'', klinkt het cynisch.

De Fietserbond heeft het over een gemiste kans.

,,Wij blijven de fiets als een goed alternatief promoten voor de automobilist (niet de bus) die verplaatsingen doet van minder dan 5 kilometers. Het moet toch de bedoeling zijn van het beleid om het aantal voertuigen in het centrum te verminderen. Die inspanning verhoogt de leefbaarheid en de doorstroming van autobussen in de binnenstad. Dat is de ware uitdaging'', besluit de open brief van Fietsersbond Roeselare.


Petieterig
,,Ik ben officieel niét op de hoogte van de open brief'', reageerde schepen Carl De Keukelaere van Verkeer gisteren. ,,De redactionele verantwoordelijkheid van het bewuste artikel over de sCOOLpas ligt bij De Lijn. De stad bracht de trajecten van het autobusvervoer in kaart, meer niet. Persoonlijk vind ik dat de Fietsersbond nogal petieterig reageert. Het is duidelijk dat de brochure zich tot alle jongeren richt en veel meer biedt dan het betwiste zinnetje over de fietsende schooljeugd.

De Fietsersbond zoekt spijkers op laag water.''

Corrigeer

MEER NIEUWS