Oldtimers, Marino Punk en kunstenaars hand in hand

ALVERINGEM -
Zondag 15 september, kermiszondag, haalt Alveringem weer de oldtimers van stal. Vanaf 10 uur zijn op het dorpsplein en in de Putstraat allerlei antieke auto's, tractoren, landbouwmachines, fietsen, brommers, vrachtwagens en zelfs legervoertuigen te bezichtigen.

Het centrale thema dit jaar is ,,de stationaire motor''. Nog meer motorengeronk : om 11.30 uur heeft de aankomst plaats van het 26ste internationale motortreffen van de MTO-club uit Oostende. Meer dan 300 rijders stellen vanaf 13.30 uur hun machines tentoon in de Nieuwstraat. Voor een ,,elegantie-optreden'' van oude wagens moet je om 14 uur in het dorpscentrum zijn.

De oldtimers trekken om 15.30 uur in stoet door het dorp. Als publiekstrekker hebben de organisatoren Marino Punk geëngageerd. Liefhebbers mogen met deze opmerkelijke accordeonist mee op een huifkar, die voor de gelegenheid als bar is ingericht.

Ietsje stiller verloopt het in zaal Retorica aan de Nieuwstraat. Het hele weekend -- 14-16 september van 10-18 uur -- stellen daar zowat alle kunstenaars van Groot-Alveringem tentoon. De expo ,,kunst van eigen bodem'' is een initiatief van Kunstatelier Alveringem en de Cultuurraad. (MMA)

Corrigeer

MEER NIEUWS