H&M redt gaanderij

Kledinggigant verovert Antwerpse Meir

ANTWERPEN -
H&M helpt de winkelgaanderij Meir Square er weer volledig bovenop. De populaire kledingzaak palmt er ruim dertig winkels in, onder meer de volledige eerste verdieping. Eind oktober gaat de H&M-vestiging open.

H&M mocht deze week al een lintje doorknippen, met de opening van een winkel in het vroegere Marks&Spencer-gebouw op de Meir. Nieuwsgierige shoppers overrompelden gisteren haast de zaak.

De Zweedse kledinggigant opent eind volgende maand al opnieuw een vestiging langs de belangrijkste Antwerpse winkelstraat, met name in het winkelcentrum Meir Square.

Met een oppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter is het één van de grootste winkels op en rond de Meir.

De kledingzaak heeft z'n ingang langs de kant van de Meir. Het palmt die toegang trouwens volledig in. Wie de overige winkels in Meir Square wil bereiken, kan door de H&M-vestiging wandelen, of de andere ingang tot het winkelcentrum nemen, ter hoogte van de Huidevettersstraat.

Drie vestigingen heeft H&M dan op de Meir. ,,Op termijn is het mogelijk dat we onze oudere winkel ter hoogte van de Otto Veniusstraat sluiten. Maar dat moet nog bekeken worden'', zegt de woordvoerder van Hennes en Maurits.


Swarovsky
Het wat verder gelegen Groenplaats Shopping Center krijgt er ook enkele winkels bij. Op de tweede verdieping opent de Nederlandse grootdistributeur Blokker de deuren. Op dezelfde etage komt ook K.A. Interior, een zaak voor interieurdecoratie.

Op het gelijkvloers verwelkomt het winkelcentrum de kristalzaak Swarovsky. En ondertussen renoveert de Carrefour-keten zijn Super GB, er komt onder meer een open bakkerij. En er recht tegenover ruimt schoenmaker Minit Color plaats voor Tupperware.

Corrigeer

MEER NIEUWS