Zware straf na lafhartige aanrijding

TERNAT -
Politierechter Frank Van Hoorde van de Vilvoordse politierechtbank heeft woensdag een zware straf uitgesproken in de zaak waarbij op 28 oktober vorig jaar Sandra S. werd neergemaaid op het fietspad aan de Assesteenweg in Ternat. De uitspraak raakte pas nu bekend.

Daderes Sandra V.B. (27) uit Liedekerke kreeg zes maanden rijverbod, 2.000 euro boete, waarvan 1.000 effectief en 100 uur dienstverlening, waarschijnlijk in een ziekenhuis waar verkeersslachtoffers worden opgenomen.

Sandra V.B. reed op 28 oktober 2001 om 2.10 uur met haar donkerblauwe Volkswagen Golf tegen hoge snelheid op de Assesteenweg. Daar reed ze Sandra S. op het fietspad aan. Het slachtoffer stond net aan haar woning om haar partner Francis V.L. te begeleiden bij het oprijden van de intrit. Francis V.L. stond toen op de steenweg in zijn wagen te wachten, en seconden later werd Sandra S. weggemaaid.

Sandra V.B. pleegde vluchtmisdrijf, maar reed daarna een paar keer voorbij de plaats van het ongeval, alvorens te gaan slapen. Ze bood geen hulp aan het slachtoffer en maakte zich uit de voeten omdat de politie er al was. Sandra S. is tot op de dag van vandaag arbeidsongeschikt. Ze heeft verschillende operaties aan de ledematen ondergaan en liep zware breuken op.

Daderes Sandra V.B. liet 's anderendaags haar wagen bij een kennis herstellen en besloot om het voorval te verzwijgen.

De lokale politie van Ternat-Affligem-Liedekerke-Roosdaal (TARL) spaarde geen moeite om de dader te indentificeren van het zwaar ongeval dat zich op 28 oktober 2001 op de Assesteenweg in Ternat voordeed. Er werd in samenspraak met het parket een nationaal opsporingsbericht bekend gemaakt, maar dat bracht niets op. De verfvezels die toen werden gevonden op het slachtoffer, werden eveneens zonder resultaat onderzocht door het instituut voor criminalistiek. Op 13 februari 2002 kon Sandra V.B. toch gevat worden. Bij een caféruzie kwam de politie van TARL te weten dat ,,zij al iemand had aangereden en gevlucht was.''

De recherche van de zone TARL kon Sandra S. strikken en ze bekende. Ze was die nacht met haar vriendinnen uitgeweest in Ninove. Ze bekende zelf dat ze drie pinten had gedronken. Volgens haar vriendinnen waren het er acht. (JHW)

Corrigeer

MEER NIEUWS