Vilvoorde roept burger op mee te werken aan veiliger buurt

Wijken worden properder

VILVOORDE -
De zeven wijken van Vilvoorde krijgen voortaan minstens een keer per week een reinigingsbeurt. Klachten van buurtbewoners over zwerfvuil, vandalisme of verkeersonveiligheid worden door een nieuw en ingenieus computersysteem sneller opgevolgd. Dat zijn, naast de bouw van wijkcentra in Peutie en Faubourg, maatregelen die het leven van de Vilvoordenaar in zijn eigen wijk aangenamer moeten maken.

Wijken properder en veiliger maken, onder meer door beter te luisteren naar klachten van buurtbewoners. Dat is waartoe het stadsbestuur van Vilvoorde zich engageert voor de komende maanden en jaren. Om een en ander te realiseren bouwen burgemeester Jean-Luc Dehaene en co een heus wijkcentrum uit in de zeven wijken van Vilvoorde.

,,Koningslo, Kassei, Far-West, Houtem en het centrum van de stad beschikken al over zo'n gebouw, in Peutie en Faubourg wordt er nog een uitgebouwd'', verzekert de burgemeester. In Peutie is de hoek van de Aarschotsestraat en de Vijfhoekstraat de uitverkoren plaats, in de wijk Faubourg is het oog van het stadsbestuur gevallen op de oude vrije jongensschool.

In het wijkcentrum moeten de burgers terecht kunnen bij de wijkmanager, de wijkagent en de stadswachters. Die staan open voor alle klachten van de buurtbewoners, of het nu gaat om een afgeknakte boom, een omver gereden verkeersbord, een wegverzakking, zwerfvuil of sluipverkeer. Op het stadhuis is een informaticasysteem geïnstalleerd dat dergelijke meldingen groepeert en tegelijk een snelle oplossing door de bevoegde diensten garandeert.


Proper en veilig
Proper en veilig zijn de twee ordewoorden voor alle stadspersoneel dat bij de wijkwerking betrokken is. Terwijl de straten in het centrum dagelijks worden gereinigd, zal de schoonmaakploeg ook minstens één keer per week elke wijk aandoen. Binnenkort gebeurt het ledigen van straatvuilbakjes en het opruimen van de omgeving van bushokjes en glasbollen ook dagelijks.

Tegen het einde van deze bestuursperiode, in 2006, wil de ploeg van burgemeester Dehaene ook in elke wijk, waar nodig, een zone 30 hebben ingevoerd. Het beteugelen van wildparkeren en overdreven snelheden worden extra aandachtspunten voor de politie.

Corrigeer

MEER NIEUWS