260 kilo hasj ontdekt in autocar

BRUSSEL -
De anti-drugsbrigade van de GDA-Brussel heeft donderdagnacht in Brussel 260 kilo hasj, ter waarde van 2 miljoen euro, in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een autocar die vanuit Marokko naar Belgie[#168#] reed. Drie personen werden ter beschikking gesteld van het parket voor drugssmokkel.

Willem Mylemans, verantwoordelijke van de anti-drugsbrigade van de GDA Brussel: ,,We hadden informatie ontvangen dat een autocar vanuit Marokko naar België onderweg was en hier donderdagavond moest aankomen. Aan boord van de autocar zou een grote hoeveelheid drugs aanwezig zijn''.

,,We hebben het Stalingradplein, waar de autocar aankwam, in het oog gehouden. Nadat de laatste passagiers hun bagage hadden afgehaald, zijn we tussenbeide gekomen. Omstreeks 21 uur hebben we een van de chauffeurs, de verantwoordelijke van de busbestuurders, en de uitbater van het bedrijf opgepakt.''.

In de kazerne van de federale politie in Etterbeek werd het voertuig grondig onderzocht door drugshonden. Na drie uren onderzoek werd 260 kilo hasj ontdekt in een ruimte onder de voorste zetels van de autocar. De aankoopwaarde van de drugs wordt geschat op 780.000 euro. De straatwaarde zou zo'n 2 miljoen euro bedragen. De drie personen werden vrijdag doorverwezen naar het parket en beschuldigd van drugssmokkel. (B)

Corrigeer

MEER NIEUWS