Radio 2 naar de Via Media

HASSELT -
De oud-medewerkers van Radio 2 Limburg kwamen vlak voor de verhuis van de omroep naar het nieuwe gebouw nog eens naar het radiogebouw in de Rodenbachstraat af te zakken. Volgende maandag wordt er vanuit de nieuwe studio uitgezonden.

Het was aan Rita Jaenen om hen niet alleen te verwelkomen maar ook om hen nog eens naar de micro te slepen waar ze maar wat graag herinneringen en oude verhalen kwamen vertellen. Het oude gebouw in de Rodenbachstraat straalt nog steeds een zekere grandeur uit. Tijdens de gloriejaren van de steenkolenindustrie werd dit gebouw rechtgetrokken als administratieve zetel, die ook diende om al eens een (ongetwijfeld luxueus) bal te organiseren. Inderdaad, zelfs toen zat er al muziek in de lucht.

Met een zekere fierheid zakten de oudgedienden van Radio 2 Limburg voor de laatste keer naar de gebouwen en de studio in de Rodenbachstraat af. Ze waren er allemaal: de koffiemadame , de technieker, de huisbewaarder, de omroepers, producers enz.

Wie er niet was? Jos Ghijsen, maar die had zich laten verontschuldigen. Wedden dat Ghijsen nog wel eens zal opduiken in het nieuwe gebouw?

Tijdens de vele losse babbels die Jaenen met de vroegere medewerkers voerde, werd verwezen naar gekende namen uit de muziekwereld die doorheen de jaren in de Rodenbachstraat gepasseerd zijn. Denken we maar aan de Carpenters, Pete Stanley & Roger Knowles, Demis Roussos, Boudewijn De Groot, Toots Thielemans, The Brotherhood of Man enz.

Tijdens de gesprekjes en tussen pot en pint werd meer dan eens verwezen naar de goed bewaarde audiobanden van deze optredens.

,,Het is een schat aan muzikale geschiedenis'', werd benadrukt. Voor de omvangrijke collectie vinylplaten, waartussen soms unieke stukken, werd een akkoord bereikt met het provinciebestuur om het geheel in het provinciegebouw te stockeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees