Boerenbetoging kan verkeershinder veroorzaken

GENT -
De betoging van de Oost-Vlaamse landbouwers nu donderdag 22 januari zal wellicht verkeershinder veroorzaken op de in- en uitvalswegen van Gent. De landbouwers zakken met hun tractoren en vrachtwagens via diverse routes af naar Gent voor een meeting die plaats heeft omstreeks 12.30 uur aan het Citadelpark. De landbouwers komen vanuit Beveren, Aalst, Oudenaarde, Zwalm, Zulte, Maldegem, Evergem en Aalter.

De boeren betogen tegen de beslissing van de regering dat de boeren zelf voor de kosten van een snelle BSE-test of een test naar de gekke-koeienziekte op alle geslachte runderen ouder dan 30 maanden moeten instaan. Twee geleden beloofde de regering dat ze in de kosten zou delen. De voorbije jaren werd voor zo'n test 75 euro aangerekend.

De Gentse politie verwacht duizend voertuigen. De boeren worden opgewacht aan de grens van Gent en vandaar begeleid via vastgelegde routes naar het Citadelpark. In overleg met de organisatoren werd geopteerd om de meeting te houden in het Citadelpark, op het plein dat achteraan aan het nieuwe casino grenst. De toegang is gepland via de Leopold II-laan. In het park zullen enkele toespraken worden gehouden. De terugtocht wordt aangevat tussen 14 en 14.30 u via dezelfde route van de heenreis.

De organisatoren zegden dat het niet de bedoeling is dat er kruispunten worden bezet. Maar prikacties zijn niet uit te sluiten.

In de straten rond het Citadelpark geldt donderdag van 6 tot 18 uur een parkeerverbod. Het gaat om de volgende straten: Charles De Kerchovelaan (beide zijden), Leopold II-laan (beide zijden), Fortlaan (beide kanten), Parklaan (beide kanten), K.L.Ledeganckstraat (beide zijden), E. Clauslaan (zijde Citadelpark), De Liemaeckereplein, Scribedreef, L. Van Egmontstraat, W. Van Nassaustraat en Van Rijsselberghedreef. De verkeersborden worden vandaag om 12 uur geplaatst. Vanaf 7 uur donderdag wordt getakeld.Op 22 januari is vanaf 8 uur een infolijn actief. Via die lijn kan iedereen informatie krijgen over alternatieve reisroutes en plaatselijke verkeershinder in de provincie en in en om Gent.

  • Infolijn: tel. 09-237.12.02
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees