Jeugd krijgt onderkomen in vroegere bandencentrale

URSEL -
De gemeente wil de gebouwen van de vroegere OBM Bandencentrale aan de Middelweg in Ursel kopen en verbouwen tot jeugdlokalen. ,,Er is een positief advies gegeven door de jongeren van de Urselse jeugdvereniging Caoutchouc. Wat betreft de verkeersveiligheid en de impact op de buurt komt overleg met de omwonenden om van de lokalen en omgeving de ideale speelplaats te maken voor de Urselse jongeren'', zegt gemeenteraadslid Joeri Roose.

Roose stelt vanavond in de gemeenteraad het jaar plan van de jeugdraad voor. Daarin is onder meer de aankoop van de OBM-bandencentrale opgenomen. In de gemeentebegroting staat daarvoor 75.000 euro ingeschreven. ,,De optie om een gebouw te huren en op langere termijn de pastorij in te richten als jeugdlokaal vervalt dus'', zegt Roose. ,,Zeker nu er een unieke mogelijkheid is om de lokalen van de bandencentrale aan te kopen.''

Daarmee komt een oplossing voor een oud zeer in het Knesselaarse jeugdwerk. In Knesselare kunnen de jongeren terecht in de lokalen aan de Flabuit, in Ursel was er geen permanente oplossing.


Speelterreinen
Opvallend in het jaarplan is dat ook elders investeringen komen voor de jongeren. De realisatie van de tweede fase van de omgeving van de jeugdlokalen aan de Flabuit wordt voorlopig uitgesteld.

Wel wil de gemeente dit jaar werk maken van de herinrichting en aanpassing van de speelterreinen aan de nieuwe, strengere veiligheidsvoorschriften.

,,Voor de diverse speelterreinen wordt ook een onderhoudsschema opgemaakt'', zegt Roose. Ook in de omgeving van feestzaal Katerhoek wordt een deel van de omgeving ingericht als ontmoetingsruimte voor jongeren. Er komen banken en een aantal speeltoestellen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees