Bart Tommelein slachtoffer van wagendieven

OOSTENDE -
Federaal volksvertegenwoordiger en Oostends VLD-fractieleider Bart Tommelein werd maandagavond in de Melsensstraat in Brussel, voor het VLD-hoofdkwartier, het slachtoffer van dieven. Die sloegen de achterruit van Tommeleins wagen in en stalen zijn aktentas met daarin tal van vertrouwelijke papieren en zijn onmisbare draagbare computer.

,,Ik was samen met staatssecretaris Vincent Van Quickenborne op het VLD-hoofdkwartier in de Melsensstraat. Ik had er een afspraak met Karel De Gucht. Na ongeveer een halfuur verliet ik het gebouw en ging op weg naar Patrick Dewael. Pas terwijl ik reed, lette ik erop dat het tochtte. Het was al donker, ik had niet eens gezien dat de achterruit ingeslagen was'', zegt Bart Tommelein.

,,Vermoedelijk werd de diefstal gepleegd door een ordinaire straatboef, die mijn computer zal versjacheren en de rest zal weggooien. Voor mij zijn die documenten in mijn boekentas wel zeer belangrijk. Er steken ook tal van vertrouwelijke documenten in. Ik ben er echter van overtuigd dat mijn privé-BMW break niet belaagd werd door politieke tegenstanders, die van de vertrouwelijke informatie misbruik zouden maken. Trouwens, vertrouwelijke nota's lekken vaak ook uit op andere manieren'', aldus de VLD-fractieleider.


Nieuwe computer
,,Ik heb een les geleerd: laat nooit iets zichtbaar in de wagen achter. Ik heb het al zo vaak horen zeggen en werd er nu zelf slachtoffer van. Ik zeg niet dat ik fout ben. Diegene die de diefstal pleegde, is fout. Alleen had ik het kunnen vermijden. Nu zit ik opgescheept met tal van werk: een nieuwe ruit, de verzekering, een nieuwe aktentas, een nieuwe computer, alles herconfigureren en -invoeren. Ondertussen zijn volgens mijn webmaster al 85 mails binnengelopen, die ik niet kan raadplegen, laat staan beantwoorden. Gelukkig heb ik nog een goed geheugen en herinner mij veel van wat er in stak'', aldus nog Bart Tommelein.

Voor Tommelein werden ook al de politici Grauwels, Coveliers, Brepoels en Annemie Vandecasteele slachtoffer van dieven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees