Ouders David Van Geysel met gemengde gevoelens in Sint-Joris-Weert

,,Strenge straf brengt David niet weer''

SINT-JORIS-WEERT -
,,Onze David krijgt eindelijk eerherstel.'' De ouders van David Van Geysel, de postbode uit Sint-Joris-Weert die ruim drie jaar geleden zelfmoord pleegde omdat hij gepest werd op het werk, halen opgelucht adem. Volgens de rechter van de Brusselse correctionele rechtbank was de zelfmoord een rechtstreeks gevolg van de pesterijen.

,,Er is een grote last van mijn schouders gevallen'', zegt moeder Marie-Claire. ,,Maar we krijgen David er niet mee terug.'' • Wat betekent deze veroordeling (zie elders in de krant) voor u en uw man?
 • Marie-Claire Van Geysel: ,,We voelen ons allebei opgelucht, er is een hele last van onze schouders gevallen. Op de één of andere manier zijn we dus wel blij, al vind ik dat in dit geval een beetje vreemd klinken. De rechter is in elk geval bijzonder rechtvaardig geweest. We weten ook dat het nog niet achter de rug is. De beklaagden zullen immers in beroep gaan, en dan zijn we nog een paar jaar zoet. Ik zou echt graag eens in een glazen bol kunnen kijken.'' • Had u een straf als deze verwacht?
 • ,,Diep vanbinnen had ik het gehoopt. Maar ik ben met mijn verstand op nul naar het proces gegaan. Je weet dat de postbodes gestraft zullen worden, maar hoe het precies zou uitdraaien, daarvan hadden we natuurlijk geen idee. Ik ben enorm blij dat de feiten zwart op wit op tafel liggen. Nu is het duidelijk dat ze ons geloven.'' • Hoe staat u tegenover de pesters?
 • ,,De beklaagden tonen duidelijk geen berouw, dat kwetst. In de rechtszaal zaten ze allemaal heel onverschillig. Niet dat ze in tranen moesten uitbarsten, iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier, maar het raakt hen blijkbaar niet. Dat doet me toch pijn. Soms denk ik dat ze niet beseffen wat ze hebben veroorzaakt. Maar dat kan ik bijna niet geloven.'' • Bent u niet woest op hen?
 • ,,Ik ben vooral kwaad op de Post. Niemand heeft de pesters tegengehouden. Nu heeft de Post zogezegd spijt, maar enkele maanden geleden deden ze nog dat er geen vuiltje aan de lucht was. Dat is onvergeeflijk. David was al een tijdje met ziekteverlof. Bij de Post wisten ze immers ook dat het niet om een gewone verkoudheid ging. De postmeester wist zelfs dat David met zelfmoordplannen rondliep. Dan doe je toch iets? Ik begrijp ook niet dat het huidige postpersoneel nog kan samenwerken met die mannen.'' • Waar haalt u uw moed vandaan?
 • ,,Ik put veel energie uit de steun van anderen. Wat ons overkomen is, is vreselijk. Het enige wat ik kan hopen is dat pesters nu eens serieus beginnen nadenken over wat ze kunnen aanrichten. Ze spelen met een mensenleven.''

  Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees