(V)rij veilig op de Chaussée d' Amour

SINT-TRUIDEN -
Toerisme Sint-Truiden neemt na een jaar onderbreking opnieuw de Chaussée d'Amour in zijn toeristische gids op. De rosse buurt aan de Luikersteenweg staat paars ingekleurd en een rood hartje verwijst naar een icoontje, waarbij de tekst de toeristische attractie als ,,(V)rij veilig'' omschrijft.

De Chaussée d'Amour krijgt zo een plaats naast kerk, kapel, abdij, klooster, kasteel en andere monumenten. Sint-Truiden heeft veel aandacht voor zijn bars en barmeiden en voor de veiligheid van het rijen en vrijen. De burgemeester liet aan de bars al sterren aanbrengen met onderscheidingen en nog onlangs stelde een raadslid voor een gluurstrook aan te leggen bij de heraanleg van de Luikersteenweg.

De toeristische gids vermeldt natuurlijk ook de ,,traditionele'' trekpleisters: musea, cultuur, monumenten, wandelingen, fietsroutes, parken en domeinen, sport, verblijfsarrangementen, horeca, streekspecialiteiten en evenementen. ,,We betrekken vanaf nu ook de middenstand in onze programmering en steunen voortaan privéinitiatieven, zoals onder meer de Midweekfeesten'', aldus schepen voor Toerisme Miel Londoz. (VLD).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees