Ingetogen uitvaart voor Romain Decraene

HARELBEKE -
De uitvaartdienst van Romain Decraene in de Sint-Augustinuskerk van Stasegem was een ingetogen moment van diep meeleven en verbondenheid. Een massa volk, er stonden tweemaal zoveel mensen buiten als in de kerk, om afscheid te nemen van de commissaris van politie.

Roamin Decraene (51), echtgenoot van Marie-Jeanne Deprez en vader van Steven en Ann, was op moederdag tijdens de terugkeer van een sportvakantie in het vliegtuig onverwachts overleden. Het plotse van dit afscheid stond centraal in de teksten. Zijn zoon Steven vertelde in het begin van de dienst over de kriekenboom waar hij thuis zo graag onder zat om samen met familie, vrienden en kennissen te genieten en te praten.

Pastoor Tom Defree leidde op zijn eigen manier de dienst. Met passende woorden, uit het hart en gedragen door zijn rustgevende stem, probeerde hij het plotse afscheid te verwoorden.

In de stemmige kerkruimte met vooraan de familie, een grote groep politiemensen en vertegenwoordigers uit de politieke en gerechtelijke wereld, woog elk woord. De life-muziek, de foto van Romain op twee grote beeldschermen, bepaalden mee het geheel van dit vroege afscheid.

De offergang duurde een half uur. Meer dan 1.100 meelevenden brachten Romain een laatste groet. Op het gedachtenisprentje schreef Steven over de vele plannen van zijn vader en dat hij niets aan het toeval wou overlaten. Sommigen zeggen dat je veel te vroeg gestorven bent, voor ons ben je nog altijd onderweg naar huis.

Op het einde van de uitvaartdienst, de kerk zat nog steeds bomvol, sprak burgemeester Roger Terryn van Deerlijk. In die gemeente was hij tot het invoeren van de politiezones commissaris. ,,Het nieuws over het plotse afscheid was onwezenlijk, maar toch echt. Het heeft duizenden sterk getroffen, maar een grote dankbaarheid mag een troost zijn voor Marie-Jeanne en de kinderen. Dit gebeuren herinnert iedereen aan het broze en kwetsbare van ons bestaan.''

Na de dienst vormden politiemensen de erehaag en een lange stoet ingetogen familie, collega's en vrienden begeleidde hem naar zijn laatste rustplaats.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees