,,Met 48 voor zevende jongerenproductie''

Rembert vijfmaal ,,Perrongeluk''

TORHOUT -
De originele affiche met de 48 kopjes, een suggestieve titel en een record aantal voorstellingen. Ze liegen er niet om. Rembert wil met zijn zevende jongerenproductie geen valse start. ,,De première op 22 september wordt de start van een spetterend seizoen'', zegt voorzitter Paul Warlop.

Achtenveertig jongeren bij wie twintig oude bekenden. Improvisatie troef in een komedie, die moet schitteren. Dat ambieert regisseur Martine Geerinckx die van de ontmoeting op het stationsperron zeer veel verwacht.

,,Alles speelt zich af op het perron van een station. Het stuk is enerzijds een komedie vol woordspelingen, maar ook een visueel kijkstuk. De titel zegt het al: perrongeluk. Het is de komedie van enthousiaste jongeren (tussen dertien en 22 jaar), groepswerk dat ze tot een goed einde willen brengen. De jongsten zien het als een kans om eens op het podium te bewegen. Een soort spanning die van bij de eerste repetitie merk- en voelbaar was en het straks ook zal doen. We zullen tachtig repetities afgewerkt hebben. Voor een normaal stuk zijn dat er veertig.'', zegt Geerinckx.

Vier van de tien scènes blijven ook tijdens de voorstellingen puur improvisatie. ,,De kinderen kennen de te volgen structuur en weten de richting waarin geacteerd wordt maar de tekst werd niet vastgelegd. Voor de overige zes scènes hebben de jongeren zelf de tekst aangebracht''.


Dream
Van de 120 jongeren die naar de auditie kwamen, bleven er vijftig over. In die groep trof Geerinckx een tiental toneeltalenten aan. Een rijke oogst waaruit Rembert ongetwijfeld nieuw talent kan halen.

,,I had a dream. In mijn toneelstukken met jongeren zit altijd een muzikaal intermezzo. Ooit wil ik met jongeren een musical creëren. Een tweede droom is het samenbrengen van jongeren en volwassenen in een toneelstuk. Het gebrek aan jeugdtoneelliteratuur dwingt ons te improvisedren. Dit is wellicht de kans om de spontaneïteit van jongeren en de doordachtheid van volwassenen tot één geheel te verweven'', besluit Geerinckx. (FVT)

  • Speeldata: 22, 26, 27, 28, 29 september telkens om 20 u. Plaats: cultureel centrum de Brouckère. Ticketverkoop en plaatsbespreking: Westlandia (Beerstraat 8 in 8820 Torhout); tel. 050-21.21.32.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees