Potinière blijft groen

DE HAAN -
Tijdens de persbabbel werden de plannen van de herinrichting van het Haanse domein Potinière voorgesteld. Duidelijk is dat het groene karakter behouden wordt; het centrale gebouwtje wordt grondig vernieuwd.

Het gemeentebestuur geeft toe dat men het oorspronkelijke plan van architect Stubben van zo'n honderd jaar geleden weer heeft bovengehaald. ,,Zo wordt er een noord-zuidas gecreëerd, van de Jean d'Ardennelaan naar de Normandiëlaan. En aan ieder kruispunt komt er een ingang tot het park. Van de huidige tennisterreinen blijven er drie over, gelegen aan de zuidzijde. De andere terreinen maken plaats voor twee speelpleintjes,'' vernemen we van burgemeester Cattrysse. Een voor de jongsten tot zes jaar, dicht bij het centrale gebouw, een tweede voor de zes- tot veertienjarigen aan de Leopoldlaan. De minigolf, die toch een trekpleister blijkt, blijft in zijn huidige staat behouden. De zijde van de Albertlaan wordt voorbehouden voor wat men ruw groen noemt. Dezelfde beplanting zal ook aan de zijde van de Maria-Hendrikalaan te vinden zijn, maar daar wordt nog een wandelpad -- Lovers Lane noemde men het -- aangelegd.


Belle-Epoquestijl
De plannen voor het centrale gebouwtje zorgde de afgelopen weken bij heel wat politici voor slapeloze nachten. De eerste plannen gingen in de richting van een zeer modern gebouw, wat niemand eigenlijk zag zitten. Na vier herwerkingen kwam men tot een bouwwerk dat in het Belle-Epoquekader past. Eerste schepen Stefaan Beirens stelde de maquette voor. Het wordt een vierkant gebouwtje met een piramidedak. Een gedeelte zal dienst doen als cafetaria, en dus steken er heel wat ramen in. Rondom het gebouwtje wordt een gaanderij aangelegd. ,,Aan de noordzijde van het gebouw voorzien we in plaats om een podium te plaatsen, en door het feit dat er een helling is aan die zijde, heb je als het ware een natuurlijke tribune,'' besluit Beirens. (LD)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees