Hotelschool Stella Matutina verzamelt prijzen

Quorn en varkenskaakjes doen jury watertanden

MICHELBEKE/LIERDE -
Het moet lekker eten zijn in de hotelschool Stella Matutina in Michelbeke. Zowel zevendejaarsstudente Ellen Motte uit Geraardsbergen als grootkeukenverantwoordelijke Krista Verkest uit Lierde kaapten de tweede prijs weg in respectievelijk de kookwedstrijd Lekker gezond, heerlijk anders -- georganiseerd door Quorn -- en De beste grootkeukenkok van Vlaanderen op de horeca-expo in Sint-Denijs-Westrem.

Op dinsdag 13 november kreeg Ellen Motte de pluim op haar opleiding in het specialisatiejaar Grootkeuken aan de Hotel- en Toerismeschool Stella Matutina. Samen met vijf andere finalisten had Ellen Motte de jury weten te bekoren met haar ,,buideltje van Gandaham en Quorn met verse pasta en meloensalsa'', een creatie die zij samen met haar leerkracht Magda Verroken had bedacht. Uiteindelijk kende de keuken- en degustatiejury haar een fraaie tweede plaats toe in de finale. Voor de Michelbeekse hotelschool was de finaleplaats een primeur in een vegetarische kookwedstrijd.


Vleesvervanger
,,Quorn is een nieuw voedingsmiddel dat een alternatief biedt voor vlees'', verduidelijkt Ellen Motte. ,,Quorn heeft een bijzonder laag vetgehalte, is een uitstekende bron van eiwitten en voedingsvezels en bevat geen cholesterol of dierlijke vetten. Dankzij zijn veelzijdigheid kan het product in een groot aantal gerechten gebruikt worden zoals gebakken, gegrild, gestoofd, in slaatjes en quiches. Doordat Quorn evenveel vezels bevat als een gekookte aardappel of groene bonen is het zeer voedzaam en volstaat een portie van 70 á 100 g per persoon.''


Stoofpotje
,,Vooral mijn stoofpotje van varkenskaakjes vond ik persoonlijk het meest unieke in mijn viergangenmenu'', licht Krista Verkest toe, die ook de prijs van Flanders Expo en de prijs de beste smaak meebracht naar de hotelschool. ,,De meeste mensen kennen varkenskaakjes niet uit de toonbank van de slager, want je moet dit bestellen. Toch is het voor de grootkeuken een interessant product. Maar toch kon ik ook rauwe zalm verwerken in mijn voorgerecht en nog binnen het vooropgestelde budget van 250 frank per persoon blijven'', besluit Krista Verkest.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees