Speelruimte Oostkampse Bomenwijk is aan renovatie toe

,,WIJKSPEELPLEIN IS EEN PIKDONKER GAT''

OOSTKAMP -
Tegen de volgende zomer zal het Oostkampse gemeentebestuur het speelplein in de Bomenwijk (Olmenstraat, Lindenstraat en omgeving) renoveren en aanpassen aan de nieuwe reglementering. Een en ander werd toegelicht tijdens een informatievergadeting voor buurtbewoners.

,,Er moeten niet alleen veilige speeltuigen komen. We vragen ook een betere verlichting die kan bijdragen tot de sociale controle. Nu is het pikdonker over het hele terrein, vooral in de buurt van de petanquebanen en het basketbalplein, zodat er 's avonds van alles gebeurt,'' was een van de eerste bemerkingen.

De buurtbewoners maakten van de gelegenheid gebruik om enkele pijnpunten aan te halen. ,,Het is een plein voor jong en oud. We hebben zeker niets tegen een speelplein met veilige toestellen. Een klein chalet, een soort buurthuisje, zou daar ook niet misstaan. De wijkagent zou daar wekelijks een tijdje aanwezig kunnen zijn. Nu komt hij wellicht langs als wij niet thuis zijn,'' vervolgden zij.


Doods
Zij signaleerden verder dat, hoewel er een doorgangsverbod geldt, bromfietsen over het plein snorren, van de Olmen- naar de Lindenstraat.Ook in deze buurt vonden de bewoners de zandbak meer een ,,poepbak'' voor honden en katten. Zij stelden een overdekte zandbak voor, wat bij schepen Coucke de reactie uitlokte dat op het vlak van de netheid veel afhangt van de hondenbaasjes. In samenwerking met de politie zal het bestuur binnenkort een sensibiliseringscampagne voeren. Buurtbewoner Norbert Vandewiele vond de vroegere opstelling van de speeltuigen beter, naast het ravotplein. ,,De speeltuigen staan nu te veel verspreid. Nu is het een doods speelplein, waar alleen opa's en oma's met de kleinkinderen even langs komen,'' merkte hij op.

Ook Hendrik Hollevoet, mede-organisator van de tweejaarlijkse wijkfeesten, kwam tussen in verband met de opstelling. ,,Als jullie de speeltuigen meer centraliseren is er voldoende plaats vrij voor onze tent, zodat we volgend jaar het laatste weekend van augustus de festiviteiten opnieuw kunnen organiseren.'' Ten slotte waren er nog voorstellen voor het plaatsen van zitbanken, nieuwe basketbalringen en een voetbaldoel, plus een beter onderhoud door de groendienst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees