Nessie heeft zwemblaasontsteking

OOSTENDE -
De twintig jaar oude zilverkarper Nessie heeft een zwemblaasontsteking. De vis werd zondag zieltogend uit de vijver van het Maria-Hendrikapark gehaald en naar het Sea-Life Center in Blankenberge gebracht. Als de besmetting van bacteriële aard is, dan is de kans groot dat Nessie binnenkort weer in de parkvijver wordt uitgezet.

,,We hebben er weet van dat in 1983 en de jaren daarvoor zilverkarpertjes van anderhalve kilogram in de vijvers werden uitgezet. De vis is dan ook om en bij de twintig jaar, wat voor zo'n dier oud is,'' zegt Nathalie De Pauw van Sea-Life.

,,Toen we zondag opgebeld werden met de melding dat ze amper nog bewoog en op de rug zwom, hebben we het dier opgehaald en in quarantaine geplaatst in een bassin met vers water en zuurstof. Het onderzoek heeft uitgemaakt dat het dier een zwemblaasontsteking heeft opgelopen. Die zwemblaas is voor een vis levensnoodzakelijk en zorgt ervoor dat ze recht blijft. Eenmaal beschadigd maakt de vis slagzij.''

,,De ziekte van deze zilverkarper kan bacteriologisch zijn, of veroorzaakt door schimmels, of door een gezwel. Het blijft afwachten.''

Maar als Nessie geneest en niks er op wijst dat die vijvers soms een veel te lage waterstand kennen, dan zijn we van plan het dier weer in de Oostendse vijvers uit te zetten, waar ze de rest van haar dagen kan slijten.'' (YNG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees