Eerste fase van ,,Rondweg Boom'' is af

BOOM -
Met de openstelling van het rond punt aan de Kerkhofstraat-Schommestraat- Voetballerstraat-Velodroomstraat is de eerste fase voor de aanleg van een rondweg af. ,,Het voorlopige verkeersreglement blijft van kracht als proefperiode. Na een tijd gaat het gemeentebestuur de zaak evalueren en eventueel bijsturen'', zegt schepen Leo De Saeger. Sedert vrijdag is het open voor het verkeer.

De rotonde is eigenlijk een grote ovaal met binnenin een cirkel. Vier straten komen erop uit: Schommestraat, de Kerkhofstraat, de Velodroomstraat, de Voetballersstraat. De autobestuurder die van de Varkensmarkt komt kan kiezen om de Schommestraat of de Voetballersstraat in te rijden. Het lukt niet meer om de Velodroomstraat in te rijden door de afbakening van de rijstroken. Vanuit de Kerkhofstraat moet hij eerst de Voetballersstraat in en vervolgens via de Hollezijp naar de Velodroomstraat. Komend van Rumst kan de chauffeur wel alle straten in. De Voetballersstaat en de Hollezijp zullen nu wel meer verkeer te slikken krijgen.

,,Gevaarlijk wordt het bij het begin en einde van de scholen. Er zal daar meer politie staan.'', zegt schepen De Saeger. ,,Maar we gaan eerst de zaak een tijdlang bekijken en dan eventueel bijsturen''.

,,De heraanleg van de voetpaden moet nog even wachten, dit in tegenstelling wat eerst was bekend gemaakt'', voegt burgemeester Patrick Marnef er aan toe. ,,Die zijn uitgesteld tegen 2003''.

,,De verkaveling aan de Schommelei is een succes, er zijn al 65 kavels verkocht. De ontsluiting daar moet in 2003 klaar zijn. Boven aan de Schorre komt er een nieuwe parking (500 plaatsen). Daar, aan de Kapelstraat moet volgend jaar ook een rond punt komen'', zegt Marnef nog.

(MTS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees