EK duatlon 2003 in Beersel

BEERSEL -
De Europese Triatlon Unie (ETU) wees op haar jaarlijks congres in het Turkse Alanya de organisatie van het Europees kampioenschap duatlon in 2003 toe aan de gemeente Beersel. ,,Beersel was al een tijdje geïnteresseerd in de organisatie van het Europees kampioenschap. Deze zomer waren er voorbereidende gesprekken met de Vlaamse, Belgische en Europese triatlon- en duatlonbonden'', verklaren burgemeester Casaer en schepen Debrael tevreden.

Beersel heeft een traditie van duatlonwedstrijden. Het Duatloncomité van Beersel hield de voorbije jaren verschillende keren Brabantse en Belgische kampioenschappen. Vooral de ETU-supercupwedstrijden die in Beersel werden gelopen en gefietst, overtuigden de Europese Triatlon Unie om hier het Europees kampioenschap te laten plaatsvinden. Wanneer in 2003 de wedstrijd precies wordt georganiseerd, staat nog niet vast. Waarschijnlijk is de tweede helft van de maand mei het meest geschikte moment om een internationaal gezelschap samen te krijgen.

Beersel organiseerde in 1997 ook al met succes het Belgisch kampioenschap wielrennen voor profs en uit deze ervaring wil Beersel nu putten. In 1997 werd een gemeentelijk organisatiecomité opgericht. Het comité richtte de wedstrijd in met wielerclub WSC Rode Sportief Beersel. Ook deze keer wil Beersel een gemeentelijk organisatiecomité oprichten. De partner wordt het Duatloncomité Beersel.

Beersel kan alvast rekenen op de hulp van de Belgische Triatlon Federatie en de Vlaamse Triatlon- en Duatlon Federatie, die tijdelijk een deeltijdse kracht ter beschikking willen stellen voor de administratie.

Nu al staat vast dat het parcours er anders zal uitzien dan tijdens de vroegere manches voor de Europese supercup. De atleten zullen voor het eerst met het nieuwe parcours kennismaken bij de volgende ETU-supercupmanche op zondag 4 augustus 2002. (IDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees