STVV-speler Dannny Boffin sportman van het jaar

,,In Sint-Truiden het hart, in Japan het geld''

SINT-TRUIDEN -
De Sint-Truidense sportraad koos STVV-speler Danny Boffin tot sportman van het jaar. Niet onverwacht. Boffin werd begin dit jaar op Staaien binnengehaald als redder in nood en dit seizoen startte hij uiterst sterk. In nauwelijks enkele maanden werd hij razend populair. De Truiense supporters en de bevolking dragen hem op de schouders.

Het palmares van de Truienaar is goed gevuld. Hij startte zijn loopbaan bij STVV, week naar Anderlecht en Standaard Luik uit en kwam terecht bij de Franse topploeg Metz. Hij bouwde een carrière als internationaal uit en werd onlangs nog opgevist voor de nationale ploeg.

Boffin werd bij het begin van zijn loopbaan al sportman van het jaar in Sint-Truiden. De tweede trofee is een beloning voor zijn terugkeer naar zijn geboortestad.

 • U hebt al zovele successen gekend in uw voetballoopbaan. Wat betekent die onderscheiding nog voor u?
 • Boffin: ,,Het is de tweede keer dat ik sportman van het jaar word. Het was voor mij nog een complete verrassing. Ik had bij de verkiezing niet meer stilgestaan. De dag van de uitreiking had men me gevraagd om naar de academiezaal te komen met het smoesje dat ik een prijs moest uitreiken. Ik was verbaasd dat ikzelf de trofee kreeg. Maar de erkenning blijft iets aparts. Ik zie er de waardering in voor mijn aandeel in het behoud van STVV in eerste en voor mijn goede start dit seizoen.''

 • Je hebt altijd een sterke verbondenheid met Sint-Truiden gehad. Je ging na Metz niet in op aanbiedingen in het buitenland? Wat bindt je aan Sint-Truiden?
 • ,,Het heeft absoluut niets te maken met geld, wel met familiale en emotionele overwegingen. Voor mij stond het vast. Ik zou mijn voetballoopbaan bij STVV beëindigen. Op Staaien is alles begonnen en ik heb aan de ploeg zoveel te danken. Ik vind dat ik verplichtingen heb. In de stad heb ik veel kennissen, supporters en vrienden. Mijn familie woont hier en nu de kinderen groter worden, verkoos ik terug te keren.''

 • Is dat niet in strijd met je wens om een transfer naar Japan te versieren?
 • ,,Het blijft mijn bedoeling om in Sint-Truiden te eindigen. Na de goede start heb ik het ritme opnieuw te pakken. Ik ben geen twintig meer en de voorwaarden voor een transfer zijn aantrekkelijk. Ik wil niet echt weg bij STVV, maar wil de deur openhouden voor een tijdelijke overgang van mogelijk een jaar.'' (ELS)

  Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees