Schimmenspel rond Doels Deurganckdok

BEVEREN/DOEL -
Tijdens een informatievergadering, naar aanleiding van het openbaar onderzoek naar de milieuvergunningsaanvragen rond het Deurganckdok nabij Doel, heeft eresenator Ferdinand De Bondt zich duidelijk laten horen.

,,We worden hier geconfronteerd met een derde poging tot het bekomen van de bekende milieuvergunningen klasse I. Hoe is dat mogelijk?'', aldus De Bondt.

Hij schetste daarop nog eens het volledige verhaal. Bovendien vroeg hij zich af hoe het mogelijk was dat bepaalde instanties in kennis zijn gekomen van de ingediende bezwaarschriften, nog vooraleer ze door het Beverse schepencollege, de provinciale milieucommissie en de bestendige deputatie waren afgewerkt.

,,De af te leveren milieuvergunningen zijn niet via het 'validatiedecreet' beschermd tegen een procedure bij de Raad van State. Maar met een dergelijke procedure zouden wel op indirecte wijze de stedenbouwkundige vergunningen op de helling komen te staan. Wat hier vandaag gebeurt, is een lamentabele schijnvertoning en een louter formeel schimmenspel'', rondde De Bondt zijn betoog af.

Nog tot 7 april vindt dit nieuwe openbaar onderzoek bij het Beverse gemeentebestuur plaats.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees