Sfinks kan op zelfde plaats blijven

BOECHOUT -
Omdat het college al meermaals aankondigde dat het een onderhoud zou hebben met immobiliënmaatschappij Matexi over de toekomst van het Bessemgebied -waar het Sfinksfestival altijd plaatsvindt- vroeg Agalev-fractieleider Staf Verbist wat de resultaten waren van deze ontmoeting. ,,Er is geregeld contact met de eigenaar,'' antwoordde schepen Fred Entbrouxk, die er Verbist op wees dat ,,alles goed gaat met het Bessemgebied.''

Entbrouxk stelde duidelijk dat het Bessemgebied ingewerkt zal worden in het in opmaak zijnde Ruimtelijk Structuurplan van Boechout-Vremde. ,,Er is geregeld contact met de eigenaar, een goed en positief contact,'' antwoordde de schepen van Informatie. Dit heeft onder meer tot gevolg dat het Sfinksfestival zowel dit jaar als in 2003 op het Bessemgebied zal kunnen plaatsvinden, tot grote tevredenheid van de organisatoren. ,,Het festival zal er ook in de toekomst verder kunnen plaatsvinden, als er ondertussen geen dingen gebeuren die de bestemming van het gebied zouden veranderen. Binnen het Ruimtelijk Structuurplan zullen we dan wel verder zien welke de mogelijkheden zijn voor dit gebied,'' liet de schepen Verbist enigszins in het ongewisse.

De gemeente kreeg wel de toezegging dat ze voor andere feesten (zoals de scouts- en gidsenfeesten) gratis gebruik mag maken van de driehoek naast de Bessemstraat aan de kant van Mortsel. Dit zou een goede oplossing zijn wanneer de Bunderkes een beurt moeten krijgen. (KCL)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees