Opwijkse postzegel uitgeroepen tot beste van 2002

OPWIJK -
De Belgische Filatelistische Kunstkring riep de postzegel die de Post vorig jaar uitgaf ter gelegenheid van honderd jaar Sint-Pauluspaardenprocessie in Opwijk, uit tot mooiste postzegel van 2002.

In een brief aan burgemeester Albert Beerens schrijft Guy Couthand, voorzitter van de jury, dat de zegel getekend door de Waalse striptekenaar René Hausman ,,met kop en schouders'' de zogeheten Ambassadeursprijs in de wacht sleept. De prijs zal op 14 juni uitgereikt worden op het stadhuis van Brussel in aanwezigheid van tal van prominenten en afgevaardigden van de voornaamste culturele en filatelistische kringen in ons land.

De Opwijkse postzegel kwam tot stand dankzij de postzegelkring De Stempel, waarvan Carl De Smedt de voorzitter is. ,,Het was onze verdienste dat wij al van in 1996 geijverd hebben voor de uitgifte van deze postzegel. We werden gekozen uit 400 aanvragen.''

,,Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het ons niet zou gelukt zijn zonder de tussenkomst van onze burgemeester, die expert is op het kabinet van minister Rik Daems. Maar alle eer gaat uiteraard naar ontwerper René Hausman'', zegt een gelukkige Carl De Smedt.

De bekroonde postzegel heeft een waarde van 0,52 euro. (EGO)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees