Festival Daydream volledig uitverkocht

Festival Daydream volledig uitverkocht

De organisatoren waren gisteren bezig met de laatste voorbereidingen.tww

MOL - Niet minder dan 110 deejays geven vandaag het beste van zichzelf op Daydream aan het Zilvermeer in Mol. Het festival, dat elf podia telt, is helemaal uitverkocht.

Het Zilvermeer wordt vandaag vanaf 11uur omgetoverd in het Daydream Festival. Op elf themapodia brengen meer dan 100 deejays uit binnen- en buitenland de meest verschillende stijlen. Van dance en electro, tot hardcore en muziek uit nineties. Enkele bekende namen zijn Lasgo, Sylver, Marcel Woods, Yves de Ruyter, Laston&Geo en Sven Ornelis.

Op het podium 'Mollywood' komen de Molse deejays PlanetofSound, Peter VanAntwerpen, Kris (sonarxxl), Prosit, J-Mbargo, Tom (LaBarraca), Zoemba DiGUYtaal en Hopeless aan bod. Er is ook heel wat randanimatie, zoals de Sunparks relax area.

Omdat het aantal parkeerplaatsen in de buurt beperkt is, kwam organisator Par-TEvents België met de gemeente overeen om het aantal bezoekers te limiteren tot 15.000. Rond het festival zullen ook de ordediensten aanwezig zijn. 'Op het festivalterrein zorgt de organisatie voor voldoende security-mensen', zegt commissaris Robert Lehaen van de lokale politie. 'Rond het terrein hebben we een 25-tal agenten ingezet. Die zullen zich vooral bezighouden met verkeerstoezicht, openbare orde en gerechtelijke zaken. We hebben ook versterking van de federale politie, luchtsteun met een helikopter en steun van de cavalerie (politie te paard).'

Kiss&ride

Bezoekers worden via wegwijzers in de eerste plaats naar de grootste parkings aan het Zilvermeer en de Molse Meren geleid. Als die volzet zijn, kunnen alternatieve parkeerterreinen in Sluis, naast de Zuiderring en in de Heistraat worden gebruikt. 'We hopen dat er veel fietsers komen of jongeren die worden afgezet in de daarvoor voorziene kiss&ride-zone', zegt de commissaris.

Wie de verkeersdrukte rond het festival wil vermijden, blijft zaterdag beter uit de buurt van het Zilvermeer. Door de werken aan het kruispunt Turnhoutsebaan met Sluis en Achterbos moeten de bezoekers van het festival, die uit de richting van Turnhout komen, via de Kapellestraat, de Brandstraat en Sluis naar het Zilvermeer rijden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio