Brandweer redt woning van uitslaande tuinhuisbrand

Brandweer redt woning van uitslaande tuinhuisbrand

Een defecte zaagmachine veroorzaakte wellicht de brand. dji Foto: © dji

OUDENBURG - De brandweer heeft dinsdag een woning in de Goedboterstraat gered van een uitslaande tuinhuisbrand. Een defecte zaagmachine veroorzaakte de vlammen.

Bewoner Eric Smolin merkte de brand dinsdagmorgen om 6.15uur op. 'Ik zag dat mijn zaagmachine vuur had gevat en verwittigde de hulpdiensten. Ik probeerde nog zelf te blussen, maar veel kon ik niet doen. In een mum van tijd stond mijn tuinhuis in lichterlaaie', zegt Eric.

De oorzaak van de brand is wellicht een defecte zaagmachine. Vermoedelijk raakte de machine verhit, zijn er vonken op de grond gevallen en is het houtzaagsel beginnen branden. 'Er lag op de grond zo'n twintig centimeter zaagmeel. De brandweer vertelde me dat het zaagmeel mogelijk al een tijdje aan het smeulen was, zonder dat je iets van rook kon opmerken. Zo wakker worden is niet leuk. De schade is toch behoorlijk', zucht Eric.

Dakgoot gesmolten

De brandweer was snel ter plaatse om te blussen. Het tuinhuis brandde volledig uit en ook de omheining en de haag van de achterbuur raakten zwaar beschadigd. De brandweer kon wel verhinderen dat de brand oversloeg naar de woning. Enkel een paar ruiten zijn gebarsten en de dakgoot is gesmolten.

'Toen we ter plaatse aankwamen stelden we meteen vast dat het om een uitslaande brand ging', zegt brandweerluitenant Frank Vanhixe.

Gasflessen ontploft

'Naast hout lag er ook verf in het tuinhuis, waardoor de vlammen vrij spel hadden. Er zijn ook twee gasflessen ontploft. De brand was uiteindelijk vrij snel onder controle, maar we hebben nog een tijdlang moeten nablussen', zegt de brandweerluitenant.

'Niemand raakte gewond, dat is het belangrijkste. Maar we hebben toch heel wat herstellingswerken voor de boeg', besluit bewoner Erik Smolin.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio