Volleybal 1ste divisie mannen

Guido Vierendeels staat met Rapid Denderhoutem voor belangrijke match

Guido Vierendeels staat met Rapid Denderhoutem voor belangrijke match

Guido Vierendeels.dsj Foto: © Johnny De Saedeleer

HAALTERT - Na een schitterende competitiestart met negen op twaalf sprokkelde Denderhoutem nog slechts twee punten. Daardoor zakte het weg naar de achtste plaats en kwam het terecht in het groepje met door degradatie bedreigde ploegen. Met slechts een puntje minder dan Rapid behoort ook Belsele tot dat kransje.

'Ons duel met Belsele is dus een belangrijke match. In de heenronde versloegen we Belvoc met 1-3. Rapid draaide toen op een hoog toerental en Belsele miste de competitiestart', herinnert Rapids coach Guido Vierendeels zich. 'Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt dit weekend wellicht een spannende wedstrijd. Guido Paridaens is nog steeds niet helemaal fit. Meer dan af en toe eens invallen, is voor hem niet mogelijk. Door examens trainde Imbrecht Van Huffel niet voluit. Hij is wel beschikbaar voor het duel met Belsele. Het is jammer dat onze wedstrijd in Wevelgem wegens een lichtpanne werd uitgesteld. Hij is verdaagd naar eind januari. Dan wordt het een drukke periode', merkt Guido op.

Juist voor de winterstop verloor zijn team met 0-3 van Lokeren. 'Dat resultaat geeft een vertekend beeld. In twee van de drie sets had Denderhoutem reële winstkansen. Omwille van individuele missers konden we echter enkele setballen niet benutten. Vooral dankzij veel ervaring werkte Lokeren beter af. Mijn mannen zijn klaar voor de tweede competitiehelft. Om de druk weg te houden, moeten we echter dringend punten pakken. Misschien lukt dat al dit weekend tegen Belvoc', hoopt Vierendeels.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio