Bierdorp in de weer voor Idool Maureen

Bierdorp in de weer voor Idool Maureen

Schepen Filip Havet en Maureen aan het gemeentehuis.fg Foto: © Fernand Goyens

HOEGAARDEN - Spandoeken sporen passanten aan om elke vrijdagavond voor Maureen Vanherberghen te stemmen. Ze breekt door in Idool2011 op VTM.

Wie in Hoegaarden passeert, stuit op de spandoeken met de oproep om voor Maureen (23) te stemmen. Ze krijgt niet alleen de steun van de plaatselijke chiro, want daarvan is ze al zeven jaar leidster. De kinderen bakten al koekjes om met het geld te kunnen sms'en voor Maureen. Elke vrijdag stemt men ook in groep in jeugdhuis Paenhuys, waar Maureen zangles volgt.

Ook het schepencollege en alle raadsleden stimuleren de jonge vrouw uit de Doornestraat (Hoksem) om het beste van zichzelf te geven. Schepen van Jeugd Filip Havet (CD&V) regelde de spandoeken voor Maureen. Zij behoort tot de laatste negen kandidaten en volgende vrijdag brengt ze in de uitzending een Belgisch nummer van Hoover Phonic.

Of ze hèt Idool kan worden? 'Oei', reageert ze verrast. 'Zover zijn we nog bijlange niet. De weg is nog lang en moeilijk. Ik schreef mezelf in voor Idool en dacht dat ik er in de voorrondes al zou uitvliegen. Ik verwachtte nooit op tv te zullen komen, maar nu zit ik toch maar in de liveshows. Ik sta er zelf verbaasd van.'

De welbespraakte juffrouw met gekrulde haren oefent een job uit in een immobiliënkantoor in Leuven, maar ze heeft de intentie later nog verder te studeren. 'Idool winnen, is zeker niet mijn bedoeling. Ik zal niet ontgoocheld zijn als ik er vroegtijdig uit moet. Maar ik doe er zeker alles aan om zover mogelijk te geraken. Ik ben blij de kans te krijgen eens iets te doen met muziek. Zingen, optreden en later misschien zelf liedjes maken, is eigenlijk een kinderdroom, die, wie weet, waarheid kan worden. Ik heb niet voor niks lessen gevolgd in de muziekafdeling van 't Paenhuys. Gitaar en piano spelen: dat doe ik het liefst van al.'

Stemmen per sms: maureen 6677.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio