'Ik leer elke dag van de collega's'

Derde doelman Stijn Van Der Kelen maakt zijn debuut onder Gentse lat

GENT/NINOVE - Ninovieter Stijn Van Der Kelen (17) maakte - door blessure en ziekte van zijn collega-keepers - afgelopen maandag in het Spaanse Benahavis zijn internationaal debuut in het Gentse doel. Voor de beloftevolle doelman - einde contract in juni - komt de interesse inmiddels los.

Stijn Van Der Kelen begon zijn loopbaan als middenvelder bij de duiveltjes van Ninove. Hij volgde echter ook de keeperstrainingen en bij zijn overgang twee jaar later naar Denderleeuw koos hij resoluut voor de handschoenen. Daar kwamen de scouts van Gent hem op het spoor en sinds 2003 is hij aangesloten bij blauw-wit. Sinds begin dit seizoen is hij opgenomen in de A-kern en de vaste doelman van de beloftenploeg van de Buffalo's.

Jong, Belgisch en getalenteerd, drie voorwaarden die manager Louwagie zouden moeten overtuigen om het contract van Van Der Kelen zo snel mogelijk te verlengen.

'Ik heb nu een semi-profcontract en dat loopt eind juni af. Ik hoorde dat Gent na Nieuwjaar met mij zou praten, maar tot nu toe gebeurde er niets en mijn manager (Renée Goyvaerts, red.) is op dit ogenblik in het buitenland. Dat wordt dus nog even afwachten.'

Er zijn immers kapers op de kust voor Van Der Kelen. Bij de laatste thuiswedstrijd van de beloften waren sportief directeur Hans Galjé en assistent-coach Lorenzo Staelens van Roeselare aandachtig toeschouwer en ook andere eersteklassers toonden inmiddels concrete interesse voor de jonge keeper.

Van Der Kelen speelde zeker geen onaardige partij tegen de nationale ploeg van Soedan. 'De eerste bal zat goed en dat geeft vertrouwen. Ik heb sinds dit seizoen veel vooruitgang geboekt, maar het kan altijd beter natuurlijk. Zowel van Danny Vandevelde als van Gino Devriendt (de laatste twee keeperstrainers van Gent, red.) heb ik al veel opgestoken en van de collega's leer ik elke dag.'

Met nummer van Herpoel

Zijn sterke punten noemt Stijn de reflexen en één-tegen-één situaties. Aan de hoge ballen moet nog worden geschaafd. Een beetje zoals ex-Buffalo Fred Herpoel wiens rugnummer 23 hij overnam. 'Dat was geen keuze, het werd zo beslist. Maar ik wil het gerust behouden hoor', lacht de doelman, die zijn laatste jaar topsportschool wil afwerken en dan denkt aan een universitaire richting.

'Volgend seizoen wil ik in ieder geval een stapje hoger zetten, dat wil zeggen de concurrentie aangaan met de tweede doelman. Als het kan bij AA Gent natuurlijk!'Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio