Aloisiana-lint tooit HUB-gebouw

BRUSSEL - Studentenvereniging Aloisiana laat haar vijftigste verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Gisterochtend hing het praesidium van de studentenclub`van de studenten economie en management een reuzengroot lint aan de gevel van het Hermes-gebouw op de campus Stormstraat van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB).

 Het lint, een spandoek van 20meter lang, is gemaakt in de kleuren van Aloisiana: geel, groen en rood. 'Het lint is de eerste actie tijdens onze lustrumweek', zegt praeses Fréderique Vandermeeren. 'Deze week organiseren we nog tal van activiteiten, zoals een clubavond en een bezoek aan een brouwerij. Zaterdag is er een receptie, die we voor de gelegenheid in het Brusselse stadhuis mogen houden.' Aansluitend is er het lustrumbal, dat dit jaar plaatsvindt in Steelgate in de Kartuizerstraat.
Aloisiana werd opgericht in 1962 en is daarmee de oudste studentenvereniging aan de HUB. Het is een van de grootste studentenclubs van het land. De naam is afgeleid van de Economische Hogeschool Sint-Aloysius, kortweg Ehsal, de hogeschool die in 2009 opging in de HUB.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio