Volksvriend Prudent Bettens plotseling overleden

Volksvriend Prudent Bettens plotseling overleden

Foto: © Bart Vandenbroucke /vdb

WAREGEM - Waregems sportfiguur bij uitstek en grote volksvriend Prudent Bettens overleed maandagavond thuis. De verslagenheid in de stad is groot.

Niets liet vermoeden dat maandagavond 20september de laatste keer was dat Prudent met de kaartvrienden in café de Klauwaert aan tafel zou zitten. Rond halfacht verliet hij het gezelschap om eventjes naar zijn woning te rijden. Daar werd hij enkele uren later levenloos aangetroffen in zijn zetel. Waregem hoorde van zijn hartstilstand in de late uurtjes. Dinsdagmorgen pas drong het in volle hevigheid door: volksvriend, ex-Rode Duivel en groot Essevee-voetballer Prudent Bettens was niet meer.

Wat hem zo geliefd maakte, was zijn directe aanpak van al wie zijn gezelschap opzocht. Hij hield niet van omwegen en wist met een of andere rake opmerking de man of vrouw in kwestie bijzonder goed te plaatsen. Dat maakte hem zeker sympathiek. Maar ook voor het Waregems verenigingsleven was Prudent bijzonder belangrijk. Hij wist zich te omringen met goeie organisatoren en lanceerde zelf enkele opgemerkte evenementen: Miss Waregem Koerse en Sportambassadrice Waregem. Het was de gewezen voetballer van Essevee en later ook van Cercle Brugge er vooral om te doen ambiance en aangename leute te brengen. Hij kon daarbij ook altijd rekenen op de steun van tientallen vrienden en kennissen.

Fierheid

Met enkele getrouwen vormde hij sinds enkele jaren de Klauwaertvrienden. Die organiseerden jarenlang een gratis jazzavond op het plein voor de dekenale kerk, volgden elk jaar de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen en waren ook altijd present als het Belgisch Kampioenschap voor Elite in een Vlaamse of Waalse gemeente en/of stad werd gereden. Dat er elk jaar ook tientallen ex-voetballers en gewezen wielrenners speciaal voor Prudent naar Waregem kwamen afgezakt, hoeft dan ook nauwelijks verwondering te wekken.

In zijn geboortestad kreeg de 'Lange' zoals verschillende collega's van de nationale ploeg eind jaren zestig hem noemden, de waardering die hij verdiende. Zelf bleef hij bescheiden, maar als hij het had over zijn voetbalcarrière kon een aandachtige luisteraar tussen de vele zinnen door de fierheid over wat hij had bereikt, waarnemen en appreciëren.

De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 13uur plaats in de dekenale kerk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio