Mol-Wezel fusioneert met tweedeklasser KVSK United

MOL / LOMMEL / OVERPELT - De kogel is door de kerk. Mol-Wezel heeft met tweedeklasser KVSK United een fusiepartner gevonden, al lijkt het er meer op dat de Limburgse club zijn buur gewoon opslorpt.

Mol-Wezel kijkt al geruime tijd uit naar een oplossing voor de aanhoudende financiële problemen. Eerdere pogingen met Geel-Meerhout of Dessel liepen spaak, met United werd onlangs overeengekomen dat de club haar stadion volgend seizoen ter beschikking zou stellen van de noodlijdende Molse derdeklasser. Zo ver komt het dus niet, want de club van voorzitter Tim Valgaeren gaat nu dus niet meer zelfstandig verder. ‘Nu de jeugdwerking het nationale label niet heeft gehaald, konden we niet meer op een deftige manier verder gaan. Persoonlijk had ik het beste gevoel bij de piste met Geel-Meerhout, maar aanhoudend getalm in onze raad van bestuur heeft die plannen gedwarsboomd. Onlangs werden er dan gesprekken met United aangeknoopt en alles kwam vorige week in een stroomversnelling zodat de fusie snel beklonken was.'

Zo komt er na maanden van onzekerheid dus een einde aan Mol-Wezel dat in 2002 werd opgericht door de fusie tussen Wezel en SV Mol. Sportief werd het een succes met twee promoties in vier seizoenen en vorig seizoen nog deelname aan de eindronde in derde nationale. Extra-sportief werd de fusie echter allerminst een succes. De supporters vonden amper de weg naar het Georges Claesstadion, terwijl het bestuur elk seizoen vele euro's spendeerde aan ronkende namen. Bekende ex-profs als Patrick Goots, Geert Berrevoets, Marc Cox, Harold Meyssen, Vedran Pelic, Sammy Greven, Robbie Van De Weyer en Kurt Van De Paar passeerden de revue. Van De Paar ligt, net als Coninx en Efe trouwens nog onder contract bij Mol-Wezel en kan eventueel mee verhuizen naar United.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio