33 bedrijven bouwen een virtuele stand op digitale jobbeurs

Zoek werk van achter je computer

Zoek werk van achter je computer

Geen zalen, geen infostanden, geen hostesses bij de digitale jobbeurs, maar gewoon je computer. jul Foto: © CREDIT: Julie Landrieu

GENT - Op de eerste dag van de digitale jobbeurs van de stad Gent en VDAB lieten 923 bezoekers in totaal 413 cv's achter. Schepen voor Werk Sofie Bracke opende de beurs, bezocht verschillende 'standen' en praatte met verantwoordelijken van bedrijven. Ze deed dat allemaal van achter haar bureau, want de jobbeurs is - zoals gezegd - digitaal.

33 bedrijven - waarbij een aantal kleppers zoals Eandis, Volvo Group Belgium, Volvo Cars Gent, Innogenetics en Coca Cola - doen mee aan de eerste editie van de digitale jobbeurs. Die heeft dus niet plaats in een of andere zaal, maar speelt zich helemaal af op de website www.gentwerkt.be.

Op de homepage maken een aantal buttons duidelijk dat je een eigen profiel kan aanmaken, waarna je, verdeeld over drie verschillende pagina's (die eigenlijk drie expozalen vervangen), de logo's van de deelnemende bedrijven vindt. Daarop klikken zorgt dat je de virtuele stand van het bedrijf bezoekt. Via de ondertussen gekende chat- en/of skypetechnieken kan men er - op bepaalde tijdstippen die op de site vermeld staan - live contact hebben met mensen van de personeelsdienst van het betrokken bedrijf.

Wie daar geen nood aan heeft, kan ook een formulier met zijn/haar curriculum vitae (cv) invullen en opladen en kan dat cv achterlaten bij de bedrijven waar hij denkt in aanmerking te komen voor een van de aangeboden jobs.

Schepen voor Werk Sofie Bracke (Open VLD): 'De digitale jobbeurs is een bijkomend initiatief om de tewerkstelling in Gent te verbeteren. Gent kampt met een tewerkstellingsparadox. Enerzijds zijn er veel vacatures in Gent. Eind maart waren er 4.051 openstaande betrekkingen. Maar op datzelfde moment waren er 12.960 werkzoekenden. Als schepen van werk moet ik me blijven inzetten om vraag en aanbod bij elkaar te doen passen. Die digitale jobbeurs is daar een van de middelen voor. Terwijl voor sommige werkzoekenden een gewone jobbeurs of een wijkgerichte jobbeurs het meest laagdrempelige is, is voor andere werkzoekenden een online jobbeurs veel handiger.'

Aanvullend

'Sommige werkzoekenden zijn sowieso gewoon om te solliciteren via internet of via vacaturewebsites. De digitale jobbeurs vervangt dus niet de bestaande jobbeurzen, maar is aanvullend. En, voor wie het wil weten, zelf vond ik mijn eerste job, bij een belangenorganisatie in Brussel, ook via een website voor vacatures', aldus Bracke.

De digitale jobbeurs van de stad Gent en de VDAB loopt nog tot en met zaterdag 12 mei op www.gentwerkt.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio