Schepen opent zwembad met frisse duik

Schepen opent zwembad met frisse duik

Schepen voor Sport Peter De ridder nam als eerste een duik in het openluchtzwembad.msa Foto: © credit

BOOM - Schepen van Sport Peter De Ridder (Boom één) heeft als eerste dit seizoen een duik genomen in het Gemeentelijk Openluchtzwembad van Boom.

Met de opening van het openluchtzwembad zaterdag in Boom Park luidt de gemeente de komst van een nieuwe zomer in. Schepen van sport Peter De Ridder (Boom één) gaf zelf het startschot door als eerste een frisse duik in het water te nemen. Enkele sportievelingen kwamen al bij aanvangsuur opdagen en volgden zijn voorbeeld. Hoewel het zwembad en de cafetaria er nog wat triestig bijlagen op dit regenachtige weekend, leek dat de zwemmers niet te deren.

Net zoals vorig jaar besteed het gemeentebestuur veel aandacht aan de veiligheid in en op de weides rond het zwembad. 'We hebben een aangepast zwembadreglement goedgekeurd waarvan we weten dat het de gemeentekas niet ten goed komt', zegt De Ridder. De nieuwe tarieven kwamen er om de grote toevlucht van bezoekers uit de grote stad te vermijden en Boomenaars aan te moedigen gebruik te maken van hun openluchtzwembad. Inwoners van Boom betalen slechts één euro per dag, 7 euro voor de omliggende gemeenten en 20 euro voor al de rest.

De gemeente wil één van de weinige openluchtzwembaden in de provincie opnieuw in de kijker zetten door enkele activiteiten te plannen doorheen de zomer. Zo wrden er bijvoorbeeld openluchtfilms georganiseerd.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio