Innovatief kaartje beschermt drank tegen zon en wespen

Dranouternaar vindt nieuw bierviltje uit

Dranouternaar vindt nieuw bierviltje uit

Het vergde enig puzzelwerk, maar nu het product af is, hoopt Dieter Valentin dat heel wat bedrijven geïnteresseerd zullen zijn in zijn uitvinding. pli Foto: © Piet Lesage

HEUVELLAND - Dieter Valentin heeft een patent genomen op een nieuw soort bierviltje. Het kaartje kan in verschillende vormen gevouwen worden om zo de drankjes in de glazen te beschermen tegen warm zonlicht en vieze insecten.

Dieter Valentin geniet graag op een terrasje van een frisse pint, maar heeft een hekel aan de wespen die op zijn drank afkomen. Samen met Gabriël Bauwens uit Lembeke begon hij na te denken over een oplossing.

'Op terrasjes zie je allerlei merkwaardige toestanden. Mensen leggen de menukaart op hun glas of zetten hun glas zelfs onder de tafel op de grond om het uit de zon te krijgen. Of kinderen hebben last van wespen die rond hun frisdrank cirkelen. Vandaar dat we begonnen na te denken over een oplossing. Zo kwamen we op het idee van de Valeto, wat dienaar betekent.'

Dieter heeft op zijn uitvinding meteen een patent genomen en diverse grote firma's aangeschreven. De Valeto biedt immers verschillende toepassingsmogelijkheden.

'We hebben vele uren gepuzzeld om ons innovatief bierkaartje zijn definitieve vorm te geven. Opgeplooid heeft het inderdaad de grootte van een bierkaartje. Daarna kan je het in verschillende vormen plooien: als beschermingsdoosje voor je glas, maar ook als driehoekig dakje, zodat het ook als display op de tafel kan worden gezet. En natuurlijk kan de Valeto bedrukt worden, wat publicitair heel interessant is', verduidelijkt Dieter.

'Een fabrikant vinden om de Valeto te produceren, was niet evident, omdat we een productielijn nodig hebben om het in opgeplooide vorm af te leveren. Uiteindelijk zijn we bij een firma in Turnhout terechtgekomen. Het heeft ons veel denk- en puzzelwerk gekost, maar het eindproduct is voor de gebruiker zeer eenvoudig te hanteren. Nu hopen we dat firma's positief zullen reageren,' besluit Dieter.

Meer info opwww.valeto.be. info@valeto.be, 0497-43.84.90.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio