Anna en Albert zijn samen 200 jaar

Anna en Albert zijn samen 200 jaar

Albert en Anna in Ter Beke.odw Foto: © Oscar De Winter

WERVIK - Op 1 december 1907 werd Anna Vanassche geboren. In het rusthuis Ter Beke vierde ze gisternamidag met haar man Albert Godderis, met wie ze intussen 76 jaar is gehuwd, haar 104de verjaardag.

Anna en Albert zijn samen 200 jaar. 'Anna is acht jaar ouder dan ik en het viel bij mijn ouders niet in goede aarde dat we een vrijage begonnen. Ik moest beloven te wachten tot ik 20 was om te trouwen. Op 5 september 1935 was het zover en op 16 september huwden we,' lacht Albert.

Ze kregen twee dochters, Sabine en Celine. 'Mijn moeder bleef tot haar 100ste thuis wonen. Toen haar tweede been moest worden geamputeerd, trok ze in Ter Beke in', vertelt Celine.

Albert woont nog thuis en kookt nog zelf. 'Iedere namiddag kom ik Anna bezoeken in Ter Beke. Ik houd ervan samen te zijn', mijmert Albert,die zijn conditie op peil houdt door dagelijks minstens een kwartiertje op zijn hometrainer te fietsen.

Het personeel van Ter Beke twijfelt er niet aan dat er volgend jaar opnieuw feest is. 'Anna ziet er jaar na jaar beter uit.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio