CD&V laat nog niet in kaarten kijken

CD&V laat nog niet in kaarten kijken

Foto: © vg

GERAARDSBERGEN - Minister van Landsverdediging Pieter De Crem was eregast op de nieuwjaarsreceptie van CD&V. Waarnemers verwachtten dat CD&V er de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou voorstellen, maar daarvoor blijft het nog wachten tot volgende maand.

'De samenstelling van de lijst wordt nog grondig besproken en gaan we pas in februari bekendmaken', zegt fractieleider Johan Vanden Herrewegen, die bij de vorige verkiezingen de lijsttrekker was. De CD&V wil met een sterk team de huidige coalitiepartijen Open VLD en SP.A het vuur aan de schenen leggen.

'En in tegenstelling tot de vorige twee verkiezingen, waarbij op voorhand al duidelijk was welke twee partijen de dienst zouden gaan uitmaken, hebben we nu de verzekering dat er op de verkiezingsavond met iedereen gepraat kan worden.'

De SP.A en Open VLD trokken met een bestuursakkoord naar de vorige verkiezingen maar dat zit er nu niet meer in. Het was zelfs oppositiepartij CD&V die onlangs, tegen de wil van de SP.A in, de Open VLD moest depanneren bij de burgemeesterskandidatuur van Guido De Padt.

'Het resultaat bepaalt uiteraard alles, maar dat er deze keer geen voorakkoord is, maakt veel mogelijk.'

Met voormalig kartelpartner N-VA onderhoudt de CD&V de beste relaties. 'We zijn in alle vriendschap onze eigen weg gegaan. Na de verkiezingen zien we wel of we kunnen samenwerken. De bruggen zijn in elk geval niet opgeblazen.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio